СК «Дніпро-1» – «Колос» – 2:1 (0:0)

Чемпіонат юнацьких команд. 27-й тур. Моршин. «Медик». 18 травня. 12:00

Арбітр — Андрій Гординський (Вінниця), асистенти арбітра — Андрій Касаткін, Сергій Рущак (обидва – Ужгород). Четвертий арбітр — Василь Файда (Львів).

Спостерігач арбітражу — Євген Геренда (Калуш)

СК «Дніпро-1»: Крапивцов, Свистун-к, Авраменко, Терещенко, Гаража, Єршов, Мельниченко, Хан (Рустамов, 68), Леонардо (Раско, 76), Жданов (Ківінда, 76), Баденко (Шолупець, 46)

Запасні: Макаренко, Дикий, Цимбал, Джасім

Головний тренер – Імад Ашур

«Колос»: Пахолюк, Биков, Шершень, Поправка, Дорош, Канаєв, Андрющенко (Шалабай, 72), Іродовський, Гусол (Ковальов, 84), Денисенко, Тригуб (Кузик, 65)

Запасні: Биценко, Федоренко, Корнійчук, Данніков,

Головний тренер – Олександр Поздєєв

Голи: Єршов (61), Дорош (87), Ківінда (90+4)

Попередження: Хан (19), Мельниченко (45), Андрющенко (50), Свистун (74), Рустамов (90+4)

Вилучення: Свистун (86, друге попередження)

Перемога у цьому матчі залишала юнакам «Дніпра-1» шанси поборотися за місце у п’ятірці кращих команд свого чемпіонату. Це завдання ускладнювала дискваліфікація кращого бомбардира спортклубівців Гаджиєва. За його відсутності на лівий фланг атаки вийшов Леонардо, якого ми давно уже не бачили в основному складі. А от ще один бразилець – правий захисник Варжау – не зміг зіграти через проблеми зі здоров’ям. Його замінив номінальний центрбек Гаража.

«Дніпро-1» дуже активно розпочав гру і намагався постійно тримати високий темп, діючи дуже агресивно без м’яча і швидко розгортаючи власні атаки. Наслідком стала ціла низка небезпечних моментів. Вже на 3-й хвилині пресинг дав змогу нашій команді провести швидку атаку, і Мельниченко завдав щільного удару метрів з 20-ти – голкіпер був на місці. За 5 хвилин також після вдалого відбору на чужій половині атаку завершував Леонардо – небезпечний удар з меж штрафного був невлучним. А невдовзі з дальнім пострілом Єршова впорався воротар. Ще один гарний момент втратив Баденко: він замикав подачу Жданова, але Пахолюк встиг накрити м’яч на самісінькій лінії. Той же Баденко зі штрафного пробив вище воріт.

«Колос» вперше зумів пройти пресинг спортклубівців аж на 37-й хвилині. Проте вийшло це одразу дуже небезпечно, і лише майстерність Крапивцова, який відбив удар під кутом з меж штрафного майданчика, врятувала від голу. Але потім знову атакував лише «Дніпро-1». Знову не забив Леонардо, який завдавав удар з розвороту після прострілу Свистуна.

Після перерви «Колос» додав в активності, і гра пішла на зустрічних курсах. Роботу вже мав захист і нашої команди на чолі з Крапивцовим. Суперники обмінялись небезпечними атаками, і на 61-й хвилині нашим хлопцям вдалося нарешті забити давно заслужений гол. Фірмовий прохід правим флангом Жданов завершив подачею, і Єршов красиво головою переправив м’яч у дальній кут.

Подвоїти перевагу на 73-й хвилині міг Шолупець, який сам собі створив гарний момент. Розхитавши ліворуч захисника, він вийшов на ударну позицію, але з кута воротарського пробив вище.

Утім, решту часу більше атакувати намагалися, що не дивно, гості. Не можна сказати, що вони створили багато моментів, але своїм шансом скористалися. Закидання у центральну зону, позиційна помилка захисників «Дніпра-1» – і Дорош спрямував м’яч у сітку повз Крапивцова. Не можна не зазначити, що за декілька миттєвостей до цього спортклубівці залишились у меншості через вилучення Свистуна.

А от «Дніпро-1» навіть вдесятьох влаштував справжній штурм у компенсований час і на останніх секундах домігся свого! Після декількох дуже небезпечних атак Раско подав кутовий, і Ківінда, який відновився після травми, ударом головою забив переможний гол!