У середу, 3 лютого, СК «Дніпро-1» проведе на зборі у Туреччині одразу два спаринги. Суперником у першому буде румунський клуб «Металоглобус», що виступає у другому дивізіоні своєї країни. Минулий сезон команда завершила на 7 місці і на цій же позиції перебуває зараз у поточному чемпіонаті. Від першої шістки, яка боротиметься за підвищення у класі, «Металоглобус» відділяє лише одне очко.

Клуб було засновано у 1923 році при однойменному заводі, що відкрив австрійський промисловець Манфред Вайсс. Підприємство випускало різноманітну продукцію із сталі та заліза, а у 1960-х роках перепрофілювалося на виробництво іграшок. Зараз заводом володіє сирійський бізнесмен Імад Кассас.

Футбольна команда грала на аматорському рівні аж до 2011 року, коли перемогла у бухарестській зоні 4-ї ліги. Ще один крок нагору «Металоглобусу» вдалося зробити у 2017-му – того року він став кращим у 3-й лізі. З тих пір команда грає у другій лізі.

Сезон для «Металоглобусу» поновиться 20 лютого, до чого команда готується наразі в Анталії. 29 січня румуни грали контрольний матч з російським клубом «Томь» та поступилися 0:2.

Матч СК «Дніпро-1» – «Металоглобус» розпочнеться 3 лютого о 10 годині за київським часом.