УПЛ 2020\21. 11 тур.
Пряма трансляція – телеканал УНІАН.
28 листопада. 19:30. Дніпро. Стадіон «Дніпро-Арена».
СК «Дніпро-1» — «Шахтар» (Донецьк) 0:1 (0:0) 
Головний суддя: Денис Шурман (Вишневе, Київська область)
Судді на лінії: Олександр Войтюк, Дмитро Запороженко (обидва з Запоріжжя)
Четвертий арбітр: Віктор Копієвський (Кропивницький)
Спостерігач арбітражу: Ігор Покідько (Полтава)
Арбітр ВВА: Андрій Коваленко (Полтава)
Асистент ВВА: Марина Стрілецька (Суми)
Спостерігач ВВА: Сергій Лисенчук (Київ)
Директор матчу: Олександр Нечипоренко (Харків)
«Дніпро-1»: 33. Юрчук, 17. Тейлор, 2. Сафронов, 39. Сваток, 15.Логінов (кап), 24. Дубінчак (11.Цуріков,61), 20.Ді Франко, 8. Когут (5.Коркішко,80), 10. Булеца (77.Чичиков,73), 14. Ярмолюк (4.Кравченко,73), 7. Довбик.
Запасні: 23. Сарнавський, 3. Адамюк, 99. Беляєв.
Головний тренер: Ігор Йовічевіч
«Шахтар»: 81. Трубін, 2. Додо, 77. Бондар, 22. Матвієнко, 28. Сіпріано, 27. Майкон (20.Коваленко,61), 8. Маркос Антоніо (21. Алан Патрік,46), 11. Марлос (кап) (6.Степаненко,90), 14. Тете, 19. Соломон (7.Тайсон,46), 99. Фернандо.
Запасні: 1. Шевченко, 30. Пятов, 50. Болбат, 49. Вітао, 61. Судаков.
Головний тренер: Луїс Мануель Рібейро де Кастро
Попередження: Майкон (57), Алан Патрік (61), Марлос (90)
Гол: Тете (88).

Перед матчем проти лідера вітчизняного футболу тренерський штаб дніпрян зіткнувся із відчутними проблемами зі складом, адже у грі проти «Шахтаря» не могли зіграти одразу чотири основні виконавці: дискваліфіковані кращі снайпери спортклубівців у цьому сезоні Хобленко і Назаренко, а тандем центральних півзахисників  Піхальонок – Ігнатенко орендований саме у донеччан, і за умовами договору вони не можуть грати проти «свого» основного клубу. Тож на вістрі атаки вийшов Довбик, якого з флангу підтримував юний Ярмолюк. В середині поля позицію опорника зайняв Ді Франко, а крім того команда перейшла на гру у три центральних захисники, де компанію Логінову і Сватку склав Сафронов, для якого ця гра, як, до речі, і для Ярмолюка, стали лише другою у поточному чемпіонаті УПЛ. Ну і на останній межі вперше у цьому чемпіонаті вийшов Юрчук.

Гості виставили на гру одразу вісім гравців народжених за межами України, але один з них, Марлос, має український паспорт, тому порушення в регламенті у складі команди не було. Гірники очікувано одразу взяли м’яч під свій контроль, захопивши територіальну перевагу. Дніпряни намагалися відповідати контр випадами і перший, вже на сьомій хвилині, вийшов дуже гострим, але Довбик, увірвавшись у штрафний майданчик суперника, затягнув з ударом, і в решті-решт відпас пас Ді Франко, якого накрили захисники. Ще за дві хвилини вперше у гру вступив Юрчук, відбивши дальній постріл Майкона. Спортклубівці перекрили підступи до воріт і м’яч просто не доходив до голкіпера дніпрян, який удруге вступив у гру вже у середині тайму, коли підстрахував партнерів за межами карного майданчику, перервавши довгу передачу на Фернандо. Другий удар по воротах спортклубівців гості завдали тільки на 28-й хвилині – Майкон пробив поруч з дев’яткою зі штрафного, при цьому було видно, що Юрчук контролює ситуацію. Гості ще кілька разів потурбували воротаря дніпрян нескладними ударами і це було все від них цікаве в атаці у першому таймі.

У свою чергу дніпряни нерідко проводили власні перспективні атаки, доставляючи мяч у штрафний майданчик суперника, проте а ні Довбику, а ні Ярмолюку так і не вдавалося завдати заключного удару. В цілому, нульова нічия за підсумками першої половини гри була цілком закономірною.

У перерві гості провели подвійну заміну, випустивши Тайсона і Алана Патріка, але це не відобразилося на діях команд  – спортклубівці продовжили впевнено переривати усі намагання суперника загострити гру. Перший небезпечний момент гірники створили тільки після досить спірного штрафного, але Юрчук відмінно зреагував на удар Майкона. Проте на це господарі відповіли власною контратакою за участю Тейлора, Довбика і Ярмолюка, а завершальний удар завдавав Булеца, проте переграти Трубіна він не зумів. Одразу за цим Тейлор красиво між ніг обіграє Коваленка і кидає у прорив Ярмолюка, але той все ж таки втратив м’яч і порушив правила. А на 71-й хвилині Тейлор вже практично втікав від суперника на побачення із голкіпером, але захисник «Шахтаря» у підкаті ззаду завалив дніпровського бразильця і на думку арбітра при цьому правила не порушив.

Тільки на 81-й хвилині гості таки зуміли продертися через захисні редути дніпрян, але Фернандо перекинув і Юрчука, і поперечину. У свою чергу спортклубівці заробили кутовий, після подачі якого Довбик виграв боротьбу на другому поверсі і завдав удар головою, але м’яч пройшов у лічених сантиметрах над воротами.

Час завершувався, гірники продовжували тиск і у решті-решт досягли свого – після прострілу з лівого флангу Тете розібрався у штрафному майданчику і низом спрямував м’яч у сітку. В заключні хвилини матчу спортклубівці спробували врятувати гру. На третій компенсованій арбітром хвилині  удар завдавав Довбик, проте рикошет допоміг Турбіну спіймати м’яч. Було ще кілька стандартів, і навіть Юрчук приходив у чужий штрафний майданчик, але гірники у підсумку зуміли відбитися. Отже, дуже прикра поразка дніпрян від учасника Ліги Чемпіонів.

Пресслужба СК «Дніпро-1»