У суботу, 3 жовтня, футболісти СК «Дніпро-1» проведуть матч чергового туру УПЛ. Суперником підопічних Ігоря Йовічевіча стане полтавська «Ворскла». Зустріч пройде на «Дніпро-Арені» і розпочнеться о 14 годині. Нарешті, після тривалої перерви на гру зуміють потрапити глядачі. Нагадаємо, що глядачі мають протягом усього перебування на стадіоні дотримуватись соціальної дистанції та використовувати засоби індивідуального захисту. В прямому ефірі гру транслюватиме телеканал УНІАН.

Футбольний клуб «Ворскла», заснований 5 січня 1955 року — старожил українського елітного дивізіону. У радянські часи команда під назвами «Колгоспник», «Колос», «Сільбуд», «Будівельник», а своє теперішнє ім’я отримала у 1984 році. У 1956 році команда виборола Кубок УРСР серед КФК, після чого чимало сезоні провела на рівні класу «Б» та другої ліги чемпіонату СРСР. За підсумками 1991 року «Ворскла» відправилася до першої ліги чемпіонату України, де провела п’ять сезонів. Набравши в сезоні 1995/96 років рекордну кількість очок (103), команда завоювала перше місце й вийшла до еліти, де одразу ж виборола «бронзу». Це ж досягнення клуб повторив у сезоні 2017/18. Головною ж звитягою полтавчан на національному рівні є виграш Кубка України у 2009 році, коли підопічні Миколи Павлова на «Дніпро-Арені» подолали 1:0 донецький «Шахтар», який за кілька днів до цього виборов Кубок УЄФА. У 2017 і 2019 роках «Ворскла» посідала сьоме місце в чемпіонатах УПЛ, стаючи кращою командою другої шістки, тим самим виборюючи «Кубок Престижу УПЛ». «Ворскла» неодноразово виступала у єврокубках, де двічі грала на рівні групового раунду Ліги Європи.

У минулому сезоні полтавчани фінішували на 10 місці (9 перемог, 7 нічиїх, 16 поразок, м’ячі 23-48), а от поточний чемпіонат підопічні Юрія Максимова розпочали дуже потужно, здобувши на старті сезону три перемоги поспіль над «Рухом» (5:2), «Інгульцем» (2:0) і «Олександрією» (2:0), і уклавши мирову з «Маріуполем» (0:0). Це дозволяє полтавчанам зараз знаходитись на другій сходинці у турнірній таблиці, лише за різниці м’ячів поступаючись київському «Динамо».

«Дніпро-1» і «Ворскла» провели між собою чотири матчі у минулому чемпіонаті УПЛ. В Полтаві на першому етапі поєдинок закінчився внічию 1:1 (на початку другого тайму на гол Олексія Чичикова господарі відповіли результативним ударом Юрія Коломойця), а на «Дніпро-Арені» перемогли господарі 1:0, за рахунок реалізованого пенальті Дмитром Коркішком на 80-й хвилині зустрічі. Вже на другому етапі «Ворскла» перемогла дніпрян на своєму полі 2:0 (Степанюк,18,48), але після цього спорткулбівці взяли переконливий реванш 3:0 на власному полі (Супряга,25,40, Хобленко,50). Крім того весною 2019 року команди грали у чвертьфіналі національного Кубка, і тоді, на «Дніпро-Арені», спортклубівці перемогли полтавчан 2:0 (голами відзначились Станіслав Куліш і Ігор Когут).

Таким чином, клуби провели між собою п’ять офіціальних поєдинків: три перемоги дніпрян (усі на власному полі), а у Полтаві було зафіксовано одну нічию і одну звитягу «Ворскли» (загальна різниця м’ячів 7-3 на користь спортклубівців).
Відзначимо, що у складі дніпрян є два гравці, які свого часу не один сезон виступали за «Ворсклу» — це Сергій Кравченко і Олексій Чичиков. При цьому Кравченко і Чичиков брали участь у матчах Кубка України 2008/09 років, який закінчився тріумфально для полтавчан. Також за дублюючий склад «Ворскли» грав Сергій Логінов.
Матч судитиме бригада арбітрів на чолі з Юрієм Івановим з Маріуполя. Він вже чотири рази працював на матчах за участю спортклубівців і в усіх дніпряни здобували перемоги: у Першій лізі спортклубівці переграли у гостях «Рух» — 3:1, потім у Кубку України подолали опір «Волині» — 2:1, а вже у минулому сезоні на рівні УПЛ дніпряни здобули домашні перемоги над «Колосом» (2:1) і «Ворсклою» (1:0), при чому з полтавчанами усе вирішив реалізований пенальті Дмитром Коркішком. У цих матчах Іванов показав 8 жовтих карток дніпрянам, 13 їх суперникам, а ще одного вилучив з поля.
Також відзначимо, що вперше в сезоні на грі за участю спртклубівців буде застосовано систему VAR.

УПЛ. 5 тур.
3 жовтня. 14.00. Дніпро. Стадіон «Дніпро-Арена».
Пряма трансляція – телеканал УНІАН.
СК «Дніпро-1» – «Ворскла» (Полтава)
Головний суддя: Юрій Іванов (Маріуполь)
Судді на лінії: Олександр Войтюк (Запоріжжя), Олександр Жуков (Харків)
Четвертий арбітр: Олександр Омельченко (Словянськ)
Спостерігач арбітражу: Василь Мельничук (Сімферополь)
Арбітр ВВА: Євген Арановський (Київ)
Асистент ВВА: Олександра Ардашева (Київ)
Спостерігач ВВА: Сергій Лисенчук (Київ)
Делегат УАФ: Віктор Безсмертний (Кропивницький)

Пресслужба СК «Дніпро-1»