У суботу, 31 жовтня, футболісти СК «Дніпро-1» проведуть матч 8-го туру Прем’єр-ліги, в якому зустрінуться із київським «Динамо». Номінальними господарями поля вважатимуться спортклубівці, але гра, на прохання київського клубу, відбудеться на столичному НСК «Олімпійський», а вже навесні команди зіграють на «Дніпро-Арені». Початок зустрічі о 19.30. Матч в прямому ефірі транслюватиме телеканал УНІАН і на нашому сайті.
«Динамо» засновано у 1927 році і є найтитулованішим вітчизняним клубом з часів СРСР. 13-разовий (рекорд) чемпіон СРСР, 9-разовий володар Кубка СРСР, 3-разовий володар Кубку Сезону СРСР. У часи незалежності клуб ставав 15 разів чемпіоном країни (в останнє у 2016 році), 11 разів був володарем національного Кубка і 8 разів виборював Суперкубок України. На міжнародній арені «Динамо» двічі ставало переможцем Кубка володарів Кубків (1975,1986), переможцем Суперкубку Європи, двічі грало у півфіналі Кубка \ Ліги Чемпіонів (1977,1999). Двічі гравці «Динамо» ставали володарем «Золотого м’яча» кращому футболісту Європи – це Олег Блохін (1975) і Ігор Бєланов (1986).
У минулому сезоні динамівці посіли друге місце, а в міжсезоння команду очолив новий головний тренер – Мірча Луческу. З ним кияни вперше за кілька років зуміли пройти кваліфікацію у Лігу Чемпіонів, пройшовши голландський АЗ (2:0) і бельгійський «Гент» (2:1,3:0), а там динамівці провели два матчі – спочатку поступилися вдома туринському «Ювентусу» (1:2), а буквально позавчора зіграли у нічию 2:2 в Будапешті з «Ференцварошем». Щодо поточного чемпіонату УПЛ, то у ньому динамівці очолюють турнірну таблицю, набравши 17 очок у семи матчах (5 перемог, 2 нічиї, різниця м’ячів 15-3).
Раніше спортклубівці тричі зустрічалися з динамівцями. Спочатку команди зійшлися на «Дніпро-Арені» у півфіналі Кубка України 2017 року, і у тому поєдинку дніпряни поступилися 1:4 (Когут,58 – Циганков, 28, з пенальті, Шепелєв, 38, Бєсєдін,44, Вербіч, 66), у першому колі минулого чемпіонату кияни перемогли 2:0 на НСК «Олімпійський» (Вербич,30, Циганков,80, з пенальті), а на «Дніпро-Арені» господарі взяли реванш 3:1 (Супряга,71,82,90 – Вербіч, 45+4, з пенальті). Відзначимо, що у кожній грі кияни виконували пенальті, який було реалізовано.
Автор хет-трику у ворота киян Владислав Супряга зараз захищає кольори динамівців, натомість в складі спортклубівців зараз одразу два гравці орендованих у столичного клубу – Владислав Дубінчак і Сергій Булеца, при цьому останній виступає за спортклубівців вже другий сезон.
Судитиме матч бригада арбітрів на чолі з харків’янином Дмитром Кривушкіним. Він вже п’ять разів обслуговував матчі за участю спортклубівців (дві перемоги дніпрян і три поразки). Спочатку за його суддівства дніпряни поступилися у «Золотому матчі» Другої ліги волочиському «Агробізесу» 0:1, після чого здобули дві гостьові перемоги — у Першій лізі над краматорським «Авангардом» 2:1 та на рівні 1/8 фіналу Кубка України над ФК «Калуш» 3:0, але далі спортклубівці зазнали двох поразок на рівні УПЛ – у минулому сезоні дома від «Львова» 2:3, і вже у поточному чемпіонаті знову таки на «Дніпро-Арені» від «Маріуполя» 1:2. У цих матчах арбітр показав дніпрянам 13 жовтих карток і одного гравця вилучив з поля, а їх суперникам – сім жовтих і дві червоні картки, при цьому один раз він призначив пенальті у ворота СК «Дніпро-1», який було реалізовано.

УПЛ 2020\21. 8 тур. Пряма трансляція – телеканал УНІАН.
31 жовтня. 19:30. Київ. НСК «Олімпійський».
СК «Дніпро-1» — «Динамо» (Київ)
Головний суддя: Дмитро Кривушкін (Харків)
Судді на лінії: Олександр Павлінов (Одеса), Володимир Висоцький (Запоріжжя).
Четвертий арбітр: Роман Блавацький (Львів)
Спостерігач арбітражу: Андрій Шандор (Львів)
Арбітр ВВА: Віктор Копієвський (Кропивницький)
Асистент ВВА: Олександр Корнійко (Миргород)
Спостерігач ВВА: Віктор Швецов (Одеса)
Директор матчу: Олег Спічек (Київ)

Пресслужба СК «Дніпро-1»