У суботу, 24 квітня, футболісти СК «Дніпро-1» проведуть матч 23-го туру чемпіонату країни в Прем’єр -лізі, в якому на «Дніпро-Арені» пр ийматимуть «Минай» з Ужгородського району. Початок матчу о 17 годині. Нажаль, через карантинні заходи зустріч відбудеться без присутності глядачів. В прямому ефірі матч транслюватиме телеканал УНІАН. Також зустріч можна буде подивитися і на нашому сайті.

Футбольний клуб «Минай» представляє однойменне село Ужгородського району Закарпатської області з населенням трохи більше двох тисяч осіб. Клуб було засновано у 2015 році. В першому ж сезоні команда посіла друге місце в головному міському турнірі Ужгорода й пробилася до вищого ешелону клубів Закарпаття. На другий свій сезон, 2016 року, новобранець Вищої ліги Закарпаття виборов бронзові медалі, а наступного року «Минай» став чемпіоном області. До того ж, ще більші успіхи прийшли до команди в Кубкових обласних змаганнях, де команда двічі здобула головний трофей регіону.

В сезоні 2017\18 «Минай» дебютував на рівні аматорського чемпіонату країни, де виграв свою групу, але у плей-оф поступився запорізькому «Мотору». А вже літом 2018-го клуб отримав ліцензію Другої ліги ПФЛ. Далі закарпатці екстерном проходять два професійних дивізіони, посідаючи у них перші місця. У минулому чемпіонаті до титулу найсильнішого клубу Першої ліги «Минай» додав ще і вихід у півфінал Кубка України, де поступився київському «Динамо».

В дебютному сезоні УПЛ минайці ведуть відчайдушну боротьбу за збереження пропуски в УПЛ на наступний рік. Цього тижня команда проводила один з ключових своїх матчів проти прямого конкурента ПФК «Львів», у якому закарпатці поступилися 0:1. Тепер «Минай» посідає передостаннє, 11 місце, маючі 4 перемоги, 6 нічиїх, 12, поразок, за різниці м’ячів 15-37), лише на одне очко випереджаючи «Рух», що замикає турнірну таблицю, і має одну гру в запасі.

В складі «Минаю» виступають одразу два виконавці, які свого часу пройшли шлях з СК «Дніпро-1» від моменту заснування клубу до УПЛ – це Максим Лопирьонок і Олександр Сніжко.

Поєдинок першого кола на ужгородському стадіоні «Авангард» з трьома призначеними 11-метровим ударами закінчився мінімальною перемогою господарів 3:2 (Нурієв,45+3, з пенальті, 90, Пиняшко,79 – Хобленко, 15 з пенальті, Коркішко, 90+7, з пенальті), при чому з 67-ї хвилині спортклубівці грали у меншості після вилучення Хобленка.

Через дискваліфікацію у завтрашньому матчі не візьме участь півзахисник спортклубівців Данило Ігнатенко.
Головним арбітром матч призначено Юрія Іванова з Донецької області. Він вже п`ять разів обслуговував матчі за участю спортклубівців, і у цих поєдинках дніпряни здобули чотири перемоги і одну зустріч закінчили унічию: «Рух» — «Дніпро-1» 1:3 (Перша ліга), «Дніпро-1» — «Волинь» 2:1 (Кубок України), а в УПЛ «Дніпро-1» — «Колос» 2:1, і двічі «Дніпро-1» — «Ворскла» 1:0 і у поточному чемпіонаті 2:2. У цих поєдинках рефері 13 разів показував жовті картки дніпрянам, 17 їх суперникам, одного спортклубівця вилучав з поля, але і трьом суперникам показував червоні картки і тільки одного разу призначав пенальті – він був на користь дніпрян і цей 11-метровий було реалізовано.

УПЛ 2020/21. 23 тур.
Пряма трансляція – телеканал УНІАН.
24 квітня. 17:00. Дніпро. Стадіон «Дніпро-Арена».
СК «Дніпро-1» – «Минай» (Ужгородський район)
Головний суддя: Юрій Іванов (Донецька область)
Судді на лінії: Валентин Куцев (Київ), Віктор Матяш (Донецька область)
Четвертий арбітр: Олександр Омельченко (Слов’янськ)
Спостерігач арбітражу: Сергій Дзюба (Київ)
Арбітр ВВА: Андрій Коваленко (Полтава)
Асистент ВВА: Володимир Володін (Херсон)
Спостерігач ВВА: Сергій Лисенчук (Київ)
Директор матчу: Юрій Мармач (Полтава)

Пресслужба СК «Дніпро-1»