Українські новачки «Дніпра-1» поспілкувалися із журналістами на своїй презентації

– Зараз «Дніпро-1» йде на першому місці. Чи готові ви тримати цю марку і залишитись разом з командою на цьому місці і в кінці травня?

Вячеслав Танковський:

-Так, як і казав наш головний тренер Олександр Кучер, ми сюди прийшли перемагати. «Дніпро-1» –  команда з амбіціями і ми будемо робити усе, що у наших силах для того, щоб команда, котра поставила перед собою серйозні завдання їх виконала. Будемо до цього докладати усі зусилля, щоб бути на тому ж місці, на якому команда знаходиться зараз.

– Кожен з вас мав розмову із головним тренером щодо вашої гри у «Дніпрі-1». Якою він бачить вашу роль у команді і як вас прийняли у колективі?

Олександр Каплієнко:

– Тренер бачить, як ми тренуємося на полі і від того відштовхується. В команді нас прийняли дуже добре, дуже тепло і від цього тільки приємні емоції. Тому все подобається і все гарно.

Євген Пасіч:

– Тренер на мене розраховує, як на правого захисника. Я можу в принципі зіграти і правого півзахисника, і лівого півзахисника, і лівого захисника. Щодо колективу, то багатьох хлопців я знаю особисто, адже грав колись ще у молодіжному складі ФК «Дніпро», так що команда прийняла дуже добре.

Євген Підлепенець:

– Я вже працював достатньо довго з Олександром Миколайовичем Кучером  у «Металісті». Він знає мої якості, тому треба працювати на тренуваннях і розраховувати на свій шанс. Все може скластися дуже добре.

Віталій Федорів:

– Я центральний захисник, тому на цій позиції мені і зручно буде грати. Відповідно і тренер мене запросив саме на цю позицію. Мої враження – супер, ніяких проблем.

– Чим колектив СК «Дніпро-1» відрізняється від тих, де ви були до того?

Віталій Федорів:

-Я можу сказати тільки одне: завжди у командах з Дніпра були дуже хороші колективи. І про це усі знають в Україні. Сьогоднішня команда – не виключення.

– Питання від «ТаТоТаке». Я з Віталієм відіграв усю зиму і навіть вже думав, що він завершив кар’єру, аж раптом він опиняєтесь в команді, яка претендує на чемпіонство. Як так сталося?

Віталій Федорів:

– Підготовили мене непогано зимою (посміхається).

– Перед матчем із «Динамо» на вашій позиції виникла якраз проблема. В якій зараз ви перебуваєте формі і чи готові з’явитися у стартовому складі проти киян?

Віталій Федорів:

– На сьогоднішній день я працюю на сто відсотків, а буду я грати чи ні – це буде вирішувати головний тренер. У тренерського штабу є спеціальні датчики, які показують наскільки футболіст готовий до гри. Є ще кілька днів і напередодні матчу головний тренер буде вирішувати, яким саме стартовим складом команда буде грати.

– Відомо, що багато дніпровських вболівальників зараз знаходяться на фронті. Чи спілкувалися з ними і чи є для вас це додатковою мотивацією стати чемпіонами України?

Євген Підлепенець:

– Звісно, що з фанатами ще не встиг поспілкуватися. Але хочу їм звичайно здоров’я насамперед, перемоги на тому фронті, де вони зараз знаходяться, а ми будемо намагатися здобувати перемоги тут на футбольних полях, адже ми знаємо, що вони слідкують за нами і дивляться. Будемо старатися покращити їх настрій – з нашого боку це найважливіше.

– У матчах з АЕКом команді не вистачило Артема Довбика. Питання Вячеславу Танковському, чи пам’ятаєте ви свої юнацькі роки, коли феєрили на позиції форварда і чи готові зараз зіграти на цьому місці?

Вячеслав Танковський:

– Відверто кажучи, я дуже-дуже давно грав нападником, коли мені було 12 років в Академії «Шахтаря», а вже десь у U-15 я перестав грати в цьому амплуа. Так що думаю, що зараз без шансів закріпитися на цій позиції (посміхається).

– На позиції лівого захисника у «Дніпрі-1» дуже велика конкуренція. Запитання до Олександра Каплієнка, як ви бачите свої перспективи в команді і чи довго думали, чи приєднуватися зараз до «Дніпра-1»?

Олександр Каплієнко:

– Я хотів приїхати у «Дніпро-1» і показати, що я вмію і поборотися в конкурентній боротьбі за місце в основному складі. Я хочу грати на цій позиції і буду доводити це на тренуваннях. Якщо тренер побачить мене в основному складі, то буду дуже задоволений.