«Динамо» (Київ) – СК «Дніпро-1» – 2:0 (1:0)

Чемпіонат юнацьких команд. 11-й тур. Київ. НТБ «Конча-Заспа». 22 жовтня. 13:00

Арбітр — Артем Артеменко (Миколаїв), асистенти арбітра — Олександр Буток, Костянтин Ожійов (обидва – Суми). Четвертий арбітр — Артем Михайлюк (Житомир)

Спостерігач арбітражу Сергій Дзюба (Хмельницький)

«Динамо»: Суркіс, Гусєв – к, Коробов (Сизонюк, 88), Михавко, Дикий, Іщенко, Саленко (Котуха, 72), Осипенко (Василець, 66), Кремчанін, Пашко (Янчишин, 66), Пономаренко (Лобко, 88)

Запасні: Гудименко, Кузик, Задорожний, Захарченко

Тренер – Костюк Ігор

СК «Дніпро-1»: Крапивцов, Рашківський (Зелінський, 52), Авраменко, Мельниченко – к, Варжау, Гаджиєв (Єршов, 75), Баденко (Корж, 75), Хан, Міндіньо (Жданов, 46), Гребенюк (Венделл, 63), Ківінда

Запасні: Кожушко, Ананченко, Бурда, Шолупець

Тренер – Шіль Гаутам Кішан

Голи: Кремчанін (24, пен.), Пономаренко (48)

Попередження: Ківінда (13), Осипенко (53)

Вилучення: Ківінда (15, друге попередження)

На 63-й хвилині Гаджиєв (“Дніпро-1”) не реалізував пенальті (голкіпер)

Битва за друге місце – з повним правом саме так можна було охарактеризувати поєдинок юнацьких команд «Дніпра-1» та «Динамо». Вони підійшли до зустрічі майже з ідентичними показниками: лише за кількістю забитих м’ячів кияни переважали дніпрян. Наша команда мала чудову серію з 5 поспіль перемог (загалом 6 ігор без поразок – і за цей період «Дніпро-1» пропустив лише двічі). Динамівці ж після 9 зустрічей без поразок в минулому турі таки відчули гіркоту невдачі, поступившись 1:2 «Поліссю».

У стартовому складі нашої команди відбулася лише одна зміна у порівнянні з минулим поєдинком. Відновився після травми бразилець Міндіньо, який вийшов замість Жданова.

Дебют зустрічі вийшов обопільно обережним і пройшов без моментів. Але ця рівновага була порушена протягом якихось двох хвилин, коли Ківінда отримав дві поспіль жовті картки. Першу – за цілком обґрунтовану незгоду з арбітром, який не зафіксував порушення правил на нашому гравцеві, а другу – за фол, який той-таки суддя угледів у верховій боротьбі.

А ще невдовзі вже сама наша команда подарувала динамівцям чудовий шанс відкрити рахунок. Гаджиєв у підкаті порушив правила у штрафному майданчику, і Кремчанін реалізував пенальті. На якийсь час кияни заволоділи відчутною перевагою та провели на емоційному підйомі декілька небезпечних атак. Але потім «Дніпро-1»  трохи відсунув гру до центра поля і намагався, у свою чергу, проводити атаки у розрахунку на швидкі фланги та відкривання Гребенюка, який висунувся на позицію Ківінди у центр нападу. Утім, до перерви по-справжньому потурбувати Суркіса так і не вдалося.

Другий тайм розпочався з небезпечної атаки нашої команди правим флангом, але майже миттєво «Динамо» відповіло голом. Кращий бомбардир чемпіонату Пономаренко вислизнув з-під уваги захисників, відкрився по центру і пробив повз Крапивцова.

Цікаво, що за рахунку 0:2 «Дніпро-1» заграв набагато розкутіше та гостріше. Володіючи м’ячем, наша команда почала створювати моменти, і одна з атак завершилася призначенням пенальті за фол проти Зелінського. На превеликий жаль, Гаджиєв не переграв Суркіса.

Не використавши реальну нагоду відродити інтригу у матчі, гості намагалися не падати духом. Вони далі вели гру на рівних, мали на певних відрізках територіальну перевагу, частіше атакували, але так і не зуміли поставити надважких задач перед суперником, що значущу частину матчу грав у більшості.