У середу, 4 березня, футболісти СК «Дніпро-1» проведуть матч 21-го туру чемпіонату країни в Прем’єр-лізі, в якому на харківському ОСК «Металіст» зустрінуться із донецьким «Шахтарем». Початок гри о 19 годині. В прямому ефірі матч транслюватиме телеканал Футбол-1.

Футбольний клуб «Шахтар» було засновано 24 травня 1936 року. За роки Радянського Союзу клуб здобув репутацію «кубкового бійця», адже чотири рази вигравав Кубок СРСР (1961,1962,1980,1983), один раз Кубок Сезону (1984), але при цьому жодного разу не був чемпіоном СРСР, обмежившись двома срібними (1975,1979) і бронзовими нагородами (1951,1978). Все змінилося вже в часи незалежної України. Гірники 12 разів були чемпіоном країни (у тому числі три останні сезони), 13 разів перемагали у розіграші Кубка України (у тому числі вони вибороли чотири останні трофеї) і 8 разів донеччани перемагали у розіграші національного Суперкубку. Крім того, «Шахтар» є єдиним клубом країни часів незалежності, кому вдалося вибороти єврокубок – гірники стали переможцями останнього Кубка УЄФА у 2009 році. По одному разу клуб грав у чвертьфіналах Ліги Чемпіонів (2011) та Кубку володарів Кубків (1984).

На цей час «Шахтар» переконливо лідирує у поточному чемпіонаті, випереджаючи найближчого переслідувача (луганську «Зорю») на 13 очок, при цьому доннетчани вперше поступилися в чемпіонаті тільки у минулому турі – у гостях полтавській «Ворсклі». Загалом у чемпіонаті на рахунку «Шахтаря» 17 перемог, 2 нічиї та одна поразка за різниці м’ячів 51-10. Кращим снайпером всього чемпіонату є форвард гірників Джуніор Мораес, на рахунку якого 15 результативних ударів в 17 матчах.

«Шахтар» залишається єдиним українським клубом, який продовжує виступ у поточному єврокубковому сезоні. Минулого тижня гірники на рівні 1\16 фіналу Ліги Європи прибрали зі свого шляху португальську «Бенфіку», і тепер вони зустрінуться з німецьким «Вольфсбургом».

Раніше спортклубівці двічі зустрічалися із «Шахтарем» в офіційних матчах, і обидва поєдинки на «Дніпро-Арені» закінчувалися перемогами гостей з однаковим рахунком 2:0 – у півфіналі Кубка України (Дентіньо,86, Маркос Антоніо,90+2) та у першому колі поточного чемпіонату (Мораеса,4, Тайсон,83).
Через дискваліфікацію у завтрашньому матчі не зіграє захисник дніпрян Володимир Польовий.
Матч судитиме бригада арбітрів на чолі з 42-річним рефері ФІФА Сергієм Бойком з Іванківа Київської області. Він вже двічі обслуговував матчі за участю спортклубівців: спочатку у цьому сезоні за його суддівством спортклубівці в рамках 1\16 фіналу Кубка України у гостях переграли волочиський «Агробізнес» -3:1, а в рамках чемпіонату країни Бойко зафіксував перемогу 1:0 «Маріуполя» над «Дніпром-1». У цих іграх рефері дав дві жовті картки дніпрянам, і чотири їх суперникам. Вилучень і пенальті не було.
Відзначимо, що удруге поспіль на матчі за участю спортклубівців працюватиме система VAR і знову головним арбітром ВВА призначено киянина Євгена Арановського.

FAVBET ЛІГА. 21 тур.
Пряма трансляція – Футбол-1.
4 березня. 19.00. Харків. ОСК «Металіст».
«Шахтар» (Донецьк) – СК «Дніпро-1»
Головний суддя: Сергій Бойко (Іванків, Київська область)
Судді лінії: Максим Чертоляс (Херсон), Володимир Висоцький (Запоріжжя)
Четвертий арбітр: Ігор Пасхал (Херсон)
Спостерігач арбітражу: Олег Деревинський (Київ)
Делегат УАФ: Андрій Прохорович (Суми)
Головний суддя ВВА: Євген Арановський (Київ)
Асистент ВВА: Ігор Альохін (Хмельницький)
Спостерігач ВВА: Віктор Дердо (Чорноморськ)

Пресслужба СК «Дніпро-1»