Посівши друге місце у чемпіонаті України, СК «Дніпро-1» здобув путівку до другого кваліфікаційного раунду Ліги Чемпіонів 2023/24. Для того, щоб потрапити до групового раунду Ліги Чемпіонів, дніпрянам треба буде подолати одразу три кваліфікаційних етапи. Виліт з кваліфікації Ліги Чемпіонів переведе спортклубівців до наступного раунду Ліги Європи, а у разі невдачі у Лізі Європи команда потрапить до наступного за чергою раунду Ліги Конференцій.

Отже, дніпряни почнуть свій єврокубковий сезон з другого кваліфікаційного раунду Ліги Чемпіонів, матчі якого відбудуться 25/26 липня і 1/2 серпня 2023 року. Вже відомо, що на цьому етапі суперником дніпрян стане або швейцарський «Серветт» з Женеви, або грецький «Панатінаікос» з Афін. Жеребкування — 21 червня.

У разі успіху на цьому етапі в третьому кваліфікаційному раунді Ліги Чемпіонів (8/9 серпня, 15 серпня) суперником спортклубівців стане хтось з квартету «Олімпік» (Марсель, Франція), «Спортінг» (Брага, Португалія), ПСВ (Ейндховен, Нідерланди), «Рейнджерс» (Глазго, Шотландія).

У разі невдачі із «Серветом» суперником спортклубівців у третьому кваліфікаційному раунді Ліги Європи стане грецький «Олімпіакос», а якщо дніпряни не пройдуть «Панатінаікос», то у третій кваліфікації Ліги Європи зіграють з чеською «Славією».