Півзахисник дніпрян Ігор Когут відповів на запитання журналістів на відкритому тренуванні команди.

– Ігоре, попереду у суперниках «Колос». Що, на твій погляд, зараз команді не вдається у першу чергу?

– На жаль, у нас зараз немає того контролю м’яча, який був у Першій лізі. Хоча зараз вже можна казати, що ми адаптувалися до рівня УПЛ, а в останній грі, на мій погляд, не вистачило трохи везіння. А сама гра вже починає нормалізуватися, і в цілому ми рухаємося у правильному напрямку.

– Що можеш сказати про найближчого суперника – «Колос», з яким ви разом вийшли в УПЛ з Першої ліги?

– Вони, як і ми, бадьоро стартували, добре бігли, було багато позитивних емоцій. Зараз же усі занурились у рутину Прем’єр-ліги, і їм також важко стає. Тож, гра у нас буде дуже цікава, як кажуть, битва за шість очок. Вважаю, що ніхто у грі поступатися не буде.

– Суперник у минулому матчі програв з великим рахунок, і має статус «пораненого звіра», хоча і спортклубівці також поступилися. При цьому в «Колосі» у вас багато друзів. Якось по особливому готуєтесь до цієї гри?

– Готуємося ми у звичному режимі. Дійсно, обидві наші команди підходять до двобою в однаковому стані, адже і ми, і вони програли, хоча, можливо у ковалівців поразка була більш болюча. Але і ми, і вони будуть намагатися набрати три очки в матчі і піднятися вгору у турнірній таблиці.

– Команда на полі відчуває до себе не зовсім коректне ставлення арбітрів?

– Дійсно, коли перебуваєш всередині гри, відчувається укесь упереджене ставлення. Не можу сказати, з чим це пов’язано. Може, ми до цього просто не звикли, коли грали у Другій та Першій лігах, і арбітри нас не чіпали. Якщо взяти минулу гру із «Львовом», то усі спірні моменти рефері свистів в один бік, однакові моменти постійно трактував по-різному, і все на користь гостей, а це відображається на результаті і психології футболістів.

– Вчора відбулося жеребкування Кубка України, і «Дніпру-1» дістався «Агробізнес», з яким команда грала два сезони поспіль, починаючи із «Золотого матчу» чемпіона Другої ліги. Наскільки задоволений результатами жеребкування, кого б сам хотів побачити в суперниках, і взагалі, чи залишився боржок перед суперником за ту поразку?

– Боржок ми їм вже віддали, ще у матчах Першої ліги (посміхається). Я взагалі спочатку навіть не знав, на кого ми попали. Їхав в машині, і мені зателефонував Сергій Палюх, який зараз грає за «Агробізнес», так з ним хвилин 15 поговорили, обсудили. А так, нормальний жереб. Зараз «Агробізнес» показує хороший футбол, знаходиться у верхній частині турнірної таблиці Першої ліги, тож буде цікаво. Ми намагатимемося пройти далі.

– На минулій стадії Кубка «Інгулець» переміг «Металіст 1925», і вболівальники з Дніпра подякували петровцям за цю перемогу. Що скажеш з цього приводу?

– Я також вболівав за «Інгулець», це не секрет. Радий за них, що вони пройшли харків’ян. Дай Бог, щоб зустрілися із ними у фіналі турніру (посміхається).

Пресслужба СК «Дніпро-1»