Перше тренування «Дніпра-1» на зборі у Туреччині складалося з двох частин. Команда зібралася у тренажерній залі готелю. Комплекс вправ два гравцям і навантаження, і змогу підготувати м’язи до другої частини заняття.

Навряд чи багато футболістів у своїй кар’єрі діставалися на тренування… катером. Але саме таким чином «Дніпро-1» потрапив на пляж, де гравці виконали порцію бігової роботи – саме це й було другою частиною заняття. На берег можна, звичайно, і дійти територією готелю, але річкою, яка впадає у Середземне море – швидше та оптимальніше. І колоритна подорож тривалістю декілька хвилин додала команді робочого натхнення.

Ось промайнув сусідній готель, де мешкає на зборах донецький «Шахтар», ось катер розминувся з байдарками – а ось вже і пляж. Програма підготовки до сезону, яку пропонує своїм підлеглим Юрій Максимов, передбачає закладання фундаменту фізичної форми біговою роботою на піску. Когось це може налякати, але навантаження, звичайно, розраховуються, дозуються та зростатимуть поступово. Сьогодні, наприклад, після двох бігових серій футболісти почувалися добре і навіть бадьоро.

Завтра ж робота на зборі тренувальна робота продовжиться двома заняттями.