УПЛ 2023/24. 20 тур.
8 березня. 13:00. Дніпро. «Дніпро-Арена»,
Пряма трансляція – 2+2.
«Дніпро-1» – «Рух» (Львів) 0:1 (0:1)
Головний суддя: Віктор Копієвський (Кропивницький)
Судді на лінії: Євген Петраков (Черкаси), Сергій Старча (Київська область)
Четвертий арбітр: Клим Заброда (Суми)
Спостерігач арбітражу: Анатолій Абдула (Харків)
Арбітр ВВА: Микола Балакін (Київська облсть)
Асистент ВВА: Віктор Матяш (Донецька область)
Спостерігач ВВА: Олег Плужник (Харків)
Делегат УАФ: Андрій Прохорович (Суми)
«Дніпро-1»: 1.Волинець, 11.Мірошніченко, 3.Адамюк, 5.Сарапій, 42.Пасіч, 18.Бабенко, 8.Піхальонок (кап), 27.Очеретько, 9.Гуцуляк, 20.Горбунов (31.Ківінда.52), 7.Філіппов.
Запасні: 33.Юрчук, 12.Кінарейкін, 4.Авраменко, 23.Баденко, 29.Мельниченко, 14.Гаджиєв.
Головний тренер: Юрій Максимов
«Рух»: 23.Ледвій, 92.Слюбик, 29.Дідик (4.Холод, 57), 77.Сич, 93.Роман, 15.Підгурський, 19.Пастух, 10.Притула (71.Федор, 80), 22.Плюман (3.Лях,63), 7.Климчук (кап), (8.Карабін.57) 9.Квасниця. (99.Руніч,63)
Запасні: 1.Герета, 30.Таллес
Головний тренер: Віталій Пономарьов
Гол: Сарапій (6, автогол)
Попередження: Максимов (54), Холод (64), Очеретько (85).

У порівнянні з минулим матчем проти «Оболоні» тренерський штаб дніпрян зробив дві перестановки: в обороні Кравця замінив Пасіч, а в середній лінії замість дискваліфікованого Рубчинського вийшов Бабенко, котрий навпаки відбув свою дискваліфікацію, при цьому Сарапій опустився в центр оборони, а Горбунов перейшов у півзахист.

Гості дуже активно розпочали зустріч і відрили рахунок вже після першого кутового – Слюбек завдавав удар головою, м’яч  зрикошетив від Сарапія і влучив у стійку, а Волинець відбив сферу вже за лінією воріт. Невдовзі голкіпер дніпрян не кращим чином намагався вибити м’яч, змусивши понервувати спортклубівців, але все закінчилося фолом в атаці з боку львів’ян.

Першу гостру атаку дніпряни провели на 12-й хвилині – це Горбунов завдавав небезпечний удар у дальній кут, але Ледвій зумів дістати м’яч. Поступово спортклубівці стали частіше володіти м’ячом, все ближче наближаючись до володінь суперника. В модному епізоді після багатоходової комбінації у карному майданчику гостей Гуцуляк отримав передачу, але перетримав м’яч і втратив можливість для удару. Натомість другий кутовий біля воріт дніпрян був досить неприємним – Дідик виграв боротьбу, але невдало пробив з близької відстані.

На 33-й хвилині Піхальонок кинув у прорив Філіппова, але Слюбик трохи притримав форварда дніпрян рукою і той не зумів вдарити і впав у карному майданчику гостей, при цьому фолу рефері не зафіксував. Невдовзі Дідик зупинив простріл з флангу не без допомоги руки, але знову порушення правил на думку арбітрів не було у цьому епізоді. Ближче до завершення тайму дніпряни зуміли ще створити небезпечний момент – Ледвій зреагував на потужний удар Мірошніченка, а добивання Очеретька було невдалим.

Другий тайм розпочався із більш ніж півгодинною затримкою через тривогу і дніпряни поступово стали притискати суперника до його воріт. Гості самовіддано захищалися, блокуючи удари дніпрян, а на 57-й хвилині виник черговий спірний момент у карному майданчику гостей, коли Гуцуляк опинився на газоні, але знову порушення правил арбітри там не побачили. Тим часом, непогана комбінація спортклубівців завершується потужним ударом Очеретька, але вище воріт, а на 62-й хвилині розкішна комбінація за участю Ківінди і Очеретька завершується ударом Піхальонка метрів з 11-ти, але переграти голкіпера капітану господарів не вдалося. Натомість перша ж контратака суперника у другому таймі ледве не завершилася взяттям воріт, проте Волинець відбив у стійку удар Карабіна з близької відстані, після чого м’яч пішов на кутовий, а команди на вимушений відпочинок через чергову тривогу.

Після відновлення гри дніпрянам потрібен був певний час на налагодження дій, але згодом спортклубівці почали бомбардувати ворота суперника ударами. В одній з атак голкіпер гостей відбив постріли Гуцуляка і Ківінди, а добивання Сарапія прийняв на себе захисник. Далі Ледвій реагує на удар Гуцуляка головою під поперечину і навіс-удар Пасіча. Гості повністю закрилися біля власного карного майданчику, а дніпряни кидають усі сили на атаку, але цей порив на 80-й хвилині зриває ще одна тривога.

І знову дніпрянам довелося налагоджувати ігрові дії, у той час, як гості спокійно захищалися, а крім того, провели дві контратаки, які могли закінчитися взяттям воріт, але відмінно зіграв Волинець. У підсумку дніпряни поступилися 0:1.

 

Фото — Козін Олег