Контрольний матч.
2 лютого. 11:00 (київський час). Анталія. Стадіон «Titanic Mardan».
СК «Дніпро» – «Ракув» (Ченстохова, Польща) 1:4 (1:3)
«Дніпро-1»: 12.Кінарейкін (1.Волинець,46), 11.Мірошніченко (30.Кравець,46), 5.Сарапій (6.Горін,46, 5.Сарапій,65), 39.Сваток (кап) (34.Танчик,46, 11.Мірошніченко,57), 3.Адамюк, 42.Пасіч, 18.Бабенко (44.Баденко,46), 22.Рубчинський (88.Мельниченко,46), 8.Піхальонок (16.Гаджиєв,46), 9.Гуцуляк (31.Ківінда.46) 7.Філіппов.
«Ракув»: 1.Ковачевіч, 4.Сварнас, 5.Брегген, 7.Тудор, 19.Крнач, 20. Жеан, 24.Арсеніч (кап) (25.Раковітан,29), 26.Отієно, 27.Новак, 30.Кочергін, 77.Цибуля. Запасні: 31.Сахіновіч, 3.Павловскі, 9.Зволінські, 11.Йєбоа, 14.Плавсіч, 15.Ковачевіч, 17.Мусор, 21.Драхал, 22.Масяк, 23.Барат, 28.Мрас, 88.Родін, 89.Бьєжзад.
Голи: Крнач (4), Жеан (17), Сарапій (37, пас Рубчинський), Новак (44,69).
На 67-й хвилині Тудор не реалізував пенальті (воротар)
Попередження: Ківінда (90+3), Сарапій (90+6).

Черговим суперником дніпрян на зборі в Туреччині став діючий чемпіон Польщі, який пішов на зимову перерву на четвертому місці у національному чемпіонаті, а минулої восени посів останнє місце у груповому раунді Ліги Європи – «Ракув» з Ченстохови. Рівно рік тому команди вже зустрічалися у спарингу в Туреччині і тоді перемогу одержав польський клуб з рахунком 3:1 (у складі дніпрян відзначився Танковський). З тих пір склади команд певною мірою змінилися, обидві команди очолили нові головні тренери, але багато хто і залишився, так що поєдинок можна було назвати зустріччю старих знайомих, тим більше, що в складі поляків продовжує грати вихованець дніпровського футболу Владислав Кочергін. Загалом для «Рахува» цей спаринг став генеральною репетицією перед відновленням виступів у чемпіонаті країни, тому представники польського клубу наполегливо попросили обійтися без трансляції гри.
Цього разу Юрій Максимов вирішив виставити з перших хвилин склад, котрий максимально наближений до бойового, при цьому за новою схемою в обороні – в три центральних захисники. Коли, як не на зборі і проти такого серйозного суперника можна налаштувати зв’язки за такою системою гри.
До речі, для одного з центрбеків, капітана дніпрян Олександра Сватка цей матч став 150-м за клуб (80 – УПЛ, 3 – Кубок України, 16 – єврокубки, 51 – товариські матчі), і він став лише четвертим гравцем «Дніпра-1» кому підкорився такий рубіж (Ігор Когут – 263, Сергій Логінов – 217, Олександр Назаренко -190).
Команди розпочали гру у швидкому темпі і спортклубівці першими створили гострий момент, проте удар Бабенка було заблоковано. Суперник відповіли одразу – Крнача вивели на побачення з Кінарейкіним і форвард «Ракува» перекинув м’яч через голкіпера.
Далі дніпряни більше володіли м’ячом, але суперник діяв гостріше. Знову вістрі атак у поляків активно діяв Крнач, який упродовж п’яти хвилин двічі загрожував воротах спортклубівців – перший удар головою був неточним, а у другому випадку надійно зіграв воротар. І все ж таки суперники збільшили перевагу, цього разу вдало завершивши розіграш кутового.
За рахунку 0:2 дніпряни вже адаптувалися до нової схеми з трьома захисниками, а також додали у гостроті і біля воріт «Ракува» пішли моменти: Ковачевіч реагує на удари Сарапія і Філіппова, а постріл Піхальонка було заблоковано. В решті-решт перевага спортклубівців далася взнаки і чергова розмашиста атака «Дніпра-1» за участю Філіппова, Бабенка і Рубчинського завершилась влучним ударом Сарапія, який відзначився голом у другому матчі поспіль.
До завершення першого тайму рахунок змінився ще раз, але тут вже вдача посміхнулася суперникам – Новак виконав чіткий удар з-за меж карного майданчику, знову довивши перевагу «Ракува» до двох м’ячів.
У перерві дніпряни суттєво змінили склад, залишивши на полі з першого тайму тільки Пасіча, Адамюка і Філіппова, при цьому гра команди перебудувалася на чотири захисники. Відзначимо, що лише 12 хвилин на полі провів Танчик, який отримав ушкодження, і на поле повернувся Мірошніченко, а ще за деякий час відбулась ще одна вимушена заміна – поле залишив сьогоднішній іменинник Горін, а місце в центрі оборони знову зайняв Сарапій.
В середині другого тайму польська команда заробила пенальті, хоча здавалося, що Кравець фолив за межами карного майданчику, і тут відмінно себе проявив Волинець, котрий парирував удар Тудора з 11-метрової позначки. Проте невдовзі «Ракув» забив учетверте – Новак оформив дубль, замкнувши простріл знаходячись прямо перед воротами.
У другій частині тайму в складі обох команд було багато молоді. Гра набула жорсткого характеру і тривала практично без моментів. Лише під завісу зустрічі «Рахув» міг збільшити перевагу, але двічі відмінно зіграв Волинець. Вже після цього міг скоротити рахунок Ківінда, але суперник, ціною травми, зумів відвести загрозу від воріт. У підсумку дніпряни поступилися польському чемпіону з великим рахунком.