УПЛ. 6 тур.
18 жовтня. 19:30. Дніпро. Стадіон «Дніпро-Арена».
Пряма трансляція – телеканал УНІАН.
СК «Дніпро-1» — «Десна» (Чернігів) 2:0 (1:0) 
Головний суддя: Катерина Монзуль (Харків)
Судді на лінії: Володимир Думенко (Харків), Станіслав Марулін (Нова Каховка)
Четвертий арбітр: Олексій Деревинський (Київ)
Спостерігач арбітражу: Віталій Годулян (Одеса)
Арбітр ВВА: Андрій Коваленко (Полтава)
Асистент ВВА: Володимир Володін (Херсон)
Спостерігач ВВА: Сергій Лисенчук (Київ)
Делегат УАФ: Олександр Нечипоренко (Харків)
«Дніпро-1»: 23. Сарнавський, 3. Адамюк, 22. Дуглас, 15. Логінов (кап), 24. Дубінчак, 97. Ігнатенко, 76. Піхальонок (4. Кравченко,84), 29. Назаренко (5.Коркішко,78), 10. Булеца (20. Ді Франко,65), 8. Когут (44. Батагов,65), 7. Довбик (77. Чичиков,84).
Запасні: 33. Юрчук, 2. Сафронов, 14. Ярмолюк, 39. Сваток.
Головний тренер: Ігор Йовічевіч
«Десна»: 44. Паст, 7. Огіря (кап) (13.Хльобас,77), 8. Домбровський, 10. Тотовицький (90. Швецов,77), 11. Калітвінцев, 14. Мудрик (12. Картушов,59), 17.Гітченко, 22. Мостовий, 26. Конопля, 32. Імереков, 77. Дегтярьов (9.Арвеладзе,59).
Запасні: 32. Литовка, 5. Єрмаков, 27. Старенький.
Головний тренер: Олександр Рябоконь
Голи: Назаренко (2), Довбик (50, з пенальті).
Попередження: Мостовий (31), Адамюк (44), Картушов (62), Ігнатенко (76).

У порівнянні з матчем двотижневої давнини, воли дніпряни врятували нічийний результат в кінці матчу проти «Ворскли», в стартовому складі спортклубівців відбулося три зміни: у захисті замість травмованого Тейлора вийшов Логінов, який проводив свій сотий офіційний матч за «Дніпро-1» (88 у чемпіонаті і 12 у Кубку України), а в середній лінії Батагова і дискваліфікованого Цурікова замінили Булеца та Піхальонок, при цьому для останнього це був дебют за дніпрян.

Гра розпочалася дуже вдало для господарів. Зі стартовим свистком дніпряни почали високо пресингувати суперника і вже на другій хвилині Ігнатенко робить перехоплення, а далі Довбик, Когут і Назаренко розігрують стрімку комбінацію через дрібний пас і все це завершується чудовим ударом Олександра під поперечину – Паст був безсилий!

На цьому спортклубівці не заспокоїлись, провівши у наступні хвилин ще дві гострі атаки, які закінчилися неточним ударом Довбика і кутовим. У свою чергу чернігівці відповіли небезпечною атакою на 7-й хвилині, коли Конопля дуже небезпечно прострелив у воротарський майданчик, але захист дніпрян зіграв надійно. Далі гра трохи заспокоїлася, при цьому команди вели багато силової боротьби у центрі поля, борючись зі ініціативу, поки на 13-й хвилині Піхальонок відмінним пасом знайшов на лівому фланзі Дубінчака, який вирішив пробити з гострого кута, проте м’яч у Владислава не кращим чином опустився на ногу. А в середині тайму гострий навіс Дубінчака знайшов Назаренка, але цього разу удар у 29-го номера спортклубівців не вийшов. В цілому дніпряни повністю контролювали ситуацію на полі в ці хвилини, абсолютно не даючи супернику загрожувати власним воротам. Коли ж минули перші півгодини гри, то Адамюк ледве не збільшив рахунок, трохи на встигнувши замкнути навіс зі штрафного, який заробив Назаренко після чергового проходу. Тільки ближче до перерви гості, у першу чергу за рахунок стандартів, зуміли дещо притиснути дніпрян до їх воріт, але захист на чолі з Сарновським впевнено ліквідували усі ці наскоки.

Другий тайм дніпряни розпочали також активно, як і перший. Одна з перших атак господарів завершилася прострілом Дубінчака і ударом у поперечину Булеци, а першим на підбиранні був Когут, проти якого порушили правила – пенальті! З 11-метрової позначки влучно пробив Довбик -2:0! Одразу ж Булеца міг довести рахунок до великого, але він не влучив у дальній кут метрів з восьми.

Дніпряни повністю домінують по грі, навіть не віддаючи супернику м’яч, намагаючись Двічі бив по воротах Когут – і в обох випадках на висоті був Паст, хоча у другому епізоді йому довелося докласти максимум власної майстерності, щоб парирувати удар головою Ігоря. Тільки на 67-й хвилині гості зуміли заробити свій перший кутовий у другому таймі, який до удару довести так і не зуміли. З іншого боку усі вже бачили м’яч у сітці воріт гостей після удару Піхальонка, але м’яч, влучивши у хрестовину, все ж таки вилетів з воріт чернігівців.

На 73-й хвилині гри матч затримався. Дуглас з лінії воріт головою відбив удар Тотовицького, але здавалося що бразилець міг зіграти рукою і після спілкування із колегами за ВВА  Катерина Монзуль продовжила гру, не призначивши пенальті. Це був ключовий епізод у матчі. Дніпряни продовжували впевнено контролювати події на полі і тільки у компенсований арбітром час у «Десни» був шанс скоротити рахунок, але самовіддана гра оборонців спортклубівців не дала можливості супернику забити бодай одного м’яча. Отже, довгоочікувана перемога СК «Дніпро-1»!

Пресслужба СК «Дніпро-1