Чемпіонат U-21. 16-й тур.
26 лютого. 14:00. Маріуполь. СК «Іллічівець» (штучне поле)
«Маріуполь» — СК «Дніпро-1» 2:2 (2:2)
Арбітр: Ігор Пасхал (Херсон).
Асистенти арбітра: Дмитро Запороженко, Володимир Висоцький (обидва – Запоріжжя).
Четвертий арбітр: Віктор Бондаренко (Маріуполь)
Спостерігач арбітражу: Ігор Покідько (Полтава)
«Маріуполь»: 1. Зборщик, 3. Шушко (кап), 77. Муравський, 27. Мамросенко, 17. Спевак (7.Козицький,46), 21. Кошкош (19.Прокопчук,72), 31. Доброхотов, 4. Романюк, 8. Вискребенцев (22.Плакса,65), 11. Байдал, 30.Трофимюк.
Запасні: 12. Кравцов, 34. Фурсенко, 15. Ухань, 33. Маслов, 54. Дмитрієв, 14. Поталов.
Головний тренер: Сергій Грибанов
«Дніпро-1»:. 1. Зновенко, 98. Сафронов, 21. Кіреєв (25.Жінчин,22), 3. Сидоренко (18.Кононов,62), 27. Заєць (кап), 11. Соловйов (44.Лебедєв,80) 24. Шинкаренко, 9. Ярмолюк, 15. Білл, 23. Домарацький (77.Ховайко,62), 17. Гора (89.Митченко,75)
Запасні: 71. Веклич, 87. Волинець.
Головний тренер: Олександр Поклонський
Голи: Доброхотов (5), Білл (11, 45+1), Романюк (28)
Попередження: Шинкаренко (9), Шишко (21), Байдал (74), Трофимюк (90+1), Ховайко (90+5)

У стартовому складі дніпрян в порівнянні із розгромною перемогою над «Інгульцем» відбулося дві зміни – замість травмованого Сороки вийшов Сидоренко, а також після дискваліфікації вийшов Шинкаренко. В складі господарів зазначимо появу двох вихованців дніпровської Академії – Романюка і Трофимюка.
Традиційно матчі молодіжних складів «Дніпра-1» та «Маріуполя» проходять досить результативно, і вже початок гри показав, що сьогоднішня зустріч не буде винятком. На 5-й хвилині господарі відкрили рахунок після того, як Байдал викотив м’яч під удар Доброхотову і той влучно пробив у самісіньку дев’ятку. Проте дніпряни швидко відігралися. Спочатку рефері не призначив пенальті у ворота маріупольців після падіння у штрафному майданчику суперника Шинкаренка, «нагородивши» дніпрянина жовтою карткою за симуляцію, але вже наступна атака спортклубівців закінчилася взяттям воріт – Ярмолюк знайшов пасом Білла, і бразилець відновив рівновагу -1:1!
Саме Родрігес да Сілва Феррейра Фабріціо і надалі був найпомітнішою постаттю у грі. Він раз за разом перегравав опікунів на своєму правому фланзі атаки, гостро прострілюючи у штрафний майданчик, і Зборщику доводилося дуже непросто перехоплювати і відбивати ці передачі. Побачивши це, суперники включили максимальний режим жорсткості проти бразильця, і якщо Шушко отримав за це жовту картку, то Романюка рефері відверто пробачив.
Тим часом, на 27-й хвилині гостей вперед міг вивести Гора, але він не зумів обіграти воротаря суперника, а після своєї відповіді маріупольці вийшли вперед – Романюк буквально з метру від воріт замкнув простріл з лівого флангу. Кілька шансів відновити рівновагу було у Ярмолюка – спочатку Єгор потужне пробив трохи вище поперечини з лінії карного майданчику, а за дві хвилин він розстрілював Зборщика після подачі з кутового, але влучив прямо у воротаря, а добивання Жінчина було неточним.
Був шанс і у маріупольців збільшити перевагу, але Зновенко, якому сьогодні виповнилося 19 років, переграв у ближньому бою Трофимюка. А наприкінці тайму знову авансцену вийшов Білл. На 42-й хвилині він виконував небезпечний штрафний, який заробив Шинкаренко, але воротар відбив м’яч з нижнього кута на кутовий, а вже у компенсований час бразилець результативно завершив комбінацію за участю Ярмолюка і Гори – 2:2 за підсумками першого тайму.
Друга половина матчу пройшла на зустрічних курсах, обидві команди мали непогані шанси вирвати перемогу, але, як з’ясувалося увесь свій гольовий запас команди вичерпали до перерви. У дніпрян чудові нагоди для голу втратили Гора і Білл, які виходили сам на сам із голкіпером, але Станіслав не зумів переграти голкіпера, а бразилець вдало приборкати м’яч. Чудовий момент був і у Заєця, який не кращим чином замикав простріл Ярмолюка.
У господарів запам’яталися удар в падінні головою Плакси, коли м’яч пройшов в лічених сантиметрах від стійкі та вихід сам на сам Трофимюка, але переграти Зновенка йому так і не вдалося. Вже у компенсований арбітром час Трофимюк у цій справі вирішив допомогти собі рукою, але рефері усе бачив, не зарахувавши гол (маріуполець побачив жовту картку). Дніпряни ж могли вирвати перемогу на 5-й компенсованій арбітром хвилині, коли Сафронов головою замикав навіс з кута поля, але відмінну реакцію продемонстрував Зборщик. Отже, видовищна і бойова нічия 2:2!