СК «Дніпро-1» — «Зоря» (Луганськ) – 1:2 (0:1)

Чемпіонат U-21. 13 тур. 2 листопада. 14:00. НТБ «Дніпро». 50 глядачів. 4 градуси.
Головний суддя: Максим Козиряцький (Запоріжжя)
Судді на лінії: Ярослав Трехліб (Дніпро), Володимир Жарий (Павлоград).
Четвертий арбітр: Денис Резніков (Кам`янське),
Спостерігач арбітражу: Володимир П’яних (Донецька область)

«Дніпро-1»: Зновенко, Нечистенко, Зайков, Заєць, Кулініч, Соловйов (Карповський, 89), Домарацький (Крилов, 65), Литвиненко, Сабатіні, Волинець (Тяпкін, 73), Кузін (Бацман, 74)

Запасні: Хома, Сидоренко, Горілий

Головний тренер: Олександр Поклонський

«Зоря»: Хмеловський, Білий, Лазіо, Сухар, Агапов, Мільченко, Чайковський, Луньов (Борисенко, 46), Алефіренко, Арвеладзе, Шалфєєв (Білоцерковець, 65)

Запасні: Мацапура, Піддубний, Демченко, Повалій, Азізов

Головний тренер: Володимир Микитин

Голи: Шалфєєв (19, 46), Сабатіні (77)

Попередження: Домарацький (39), Нечистенко (47), Алефіренко (65)

Вилучення: Чайковський (39)

Друге коло, як і початок чемпіонату, молодіжка «Дніпра-1» розпочала із запізненням на один тур через відсутність однолітків у «Олімпіка». «Зоря» завітала у гості після великої перемоги над «Ворсклою», і знову у складі луганців була ціла група досвідчених гравців: Білий, Арвеладзе, Чайковський, Луньов. Їхня перевага над зовсім юними спортклубівцями була дуже відчутною і проявлялася, перш за все, у швидкості прийняття рішень, вмінні відкриватися та вести боротьбу.

Гості швидко заволоділи ініціативою, агресивно пресингували, і, врешті-решт, їхня активність втілилася у результат. Гол «Зоря» забила не без везіння. Після передачі з флангу м’яч зрикошетив і опинився прямо у ногах Шалфєєва, якому не становило складнощів закотити його з декількох метрів у сітку.

Протягом першого тайму Зновенко декілька разів рятував нашу команду, а в атаці господарі стали частіше з’являтися десь після півгодини гри. Гарний момент мав Соловйов, але після його удару з меж штрафного м’яч через поперечину перевів Хмеловський.

На 39-й хвилині «Зоря» несподівано залишилася у меншості. Досвідчений Чайковський настільки відверто відмахнувся ліктем у боротьбі, що не дав шансів арбітру на пробачення – червона картка була справедливим вироком. Закінчення тайму пройшло під знаком переваги дніпрян, і гадалося, що вони мають її розвинути після перерви.

Однак, сталося не так. Минуло менше 40 секунд після поновлення гри, як той-таки Шалфєєв рахунок подвоїв. Відібравши м’яч на власній половині поля, гості провели миттєву контратаку, і Арвеладзе дуже вчасно кинув у прорив партнера, який втік у діру між захисниками та пробив повз Зновенка.

Зрозуміло, що весь час, що залишився, «Дніпро-1» шукав шляхи до воріт суперника. Однак, незважаючи на велику кількість атак, дуже зрідка вдавалося виходити на ударні позиції. Так, добру нагоду втратив Кузін, який не пробив голкіпера з близької відстані.

Відіграти один гол зумів Гріфін Сабатіні, який красивим ударом головою замкнув подачу кутового від Литвиненка. Успіх легіонера став заслуженим, зважаючи на його, в цілому, вдалий матч. Вперше Сабатіні грав на позиції лівого хавбека і проявив себе досить непогано, корисно граючи не лише в атаці, а й у відборі.

Цей гол подарував надію, однак перетворити її бодай на нічию не вдалося. На останніх хвилинах «Дніпро-1» вже просто спрямовував усі м’ячі до чужого штрафного, але створити моменти, як вже зазначалося, не виходило.