Кубок Єдності. Група А.

7 лютого. 13:00. Придніпровськ. НТБ “Дніпро”. Манеж.

СК “Дніпро-1” U-21 – “Металург” (Запоріжжя) 1:4 (1:1) 

«Дніпро-1»-U-21: 81. Бабічин, 27. Заєць, 14. Зайков (кап), 15.Горілий, 3. Сидоренко,11. Соловйов, 9. Тяпкін, 7. Литвиненко, 77. Ховайко, 89. Крилов, 25. Митченко . 2 тайм: 1. Макаровський, 87. Волинець, 15.Горілий, 25.Жінчин, 89. Віговський, 8. Шинкаренко, 4. Руженцев, 19.Домарацький,77. Ховайко (9.Тяпкін,81), 99. Ньярко, 17. Богомаз.

«Металург»: 1. Петриченко, 2. Сухар,5. Сарапій, 3. Мягков, 27. Трояновський,14. Шалфеев, 25. Крапивний, 99. Олійник, 10. Разуваєв, 59. Могильний, 80. Черний. 2 тайм: 12. Новачок, 23. Сухина, 55. Кулінич,8. Новачок, 15. Шевчук, 22. Новачок,7 Новачок, 19. Новачок, 88. Загоруйко, 77. Сачко, 11. Щебетун.

Попередження: Сарапій (19), Сачко (54), №22 Новачок (84).

Голи: Сарапій (7, з пенальті), Сидоренко (25), Щебетун (51, 87 з пенальті), №19 Новачок (90)

Черговим суперником молодіжного складу дніпрян у поточному міжсезонні став один з аутсайдерів Першої ліги запорізький «Металург». В складі гостей було чимало відомих імен для дніпровських вболівальників – Тимофій Сухар встиг пограти за СК «Дніпро-1» ще у Другій лізі, після чого перейшов у «Зорю», а Крапивний і Разуваєв свого часу провели чимало матчів у дніпровському дублі, коли їм керував Дмитро Михайленко.

Перша половина матчу пройшла у достатньо рівній грі. Дніпровська молодь ні у чому намагалася не поступатися супернику, і на тлі представника Першого дивізіону виглядала цілком гідно. Проте саме гості достатньо швидко відкрили рахунок: м’яч після прострілу влучив у плече Зайкову, а арбітр матчу вирішив, що там все ж таки була гра рукою – пенальті, який чітко реалізував капітан запоріжців Сарапій. Після цього «Металург» провів ще дві непогані атаки, але на останній межі надійно діяв Бабічин. Поступово гра перейшла ближче до воріт «Металурга», а самі дніпряни заробили два дуже перспективних штрафних, особливо другий, коли Сарапій ціною жовтої картки зупинив прохід Митченка вже на лінії штрафного майданчику. У першому випадку удар Крилова став легкою здобиччю Петриченка, а у другому Литвиненко гарматно поцілив у стінку. Коли вже перший тайм перетнув свого екватору просто чудовий удар вдався Назару Сидоренку, який красиво закрутив м’яч у дальню дев’ятку метрів з 22-х.

Нічого у грі не змінилося і після того, як рахунок відновився. У запоріжців був спалах активності на 37-38-й хвилинах, коли Бабічину двічі довелося вступати у гру (особливо запам’ятався його перший сейв, коли голкіпер потягнув удар з нижнього кута), але на це дніпряни відповіли гострою комбінацією, яку завершував ударом Митченко буквально з лінії воротарського майданчика, однак захисник встиг завадити форварду спортклубівців, після чого м’яч відскочив до Крилова, проте і після його пострілу вдалося витиснути тільки кутовий.

У перерви тренери команд практично повністю замінили склади (у дніпрян залишились тільки Горілий і Ховайко), при цьому у гостей майже половина гравців була на оглядинах. І одразу ж господарі провели дуже красиву атаку: Ньярко перевів м’яч з правого флангу на лівий, а там Ховайко завдав удар з кута штрафного майданчику – надійно зіграв воротар. Невдовзі вже Шинкаренко бив метрів з 22-х – м’яч пройшов поруч із стійкою. А от буквально перша гостра атака запоріжців закінчилася результативно – Щебетун вдало «спіймав» на голову навіс з флангу і на проти ході переграв Макаровського. Але пропущений м’яч ніяк не вплинув на дії дніпрян, які продовжили грати активно. Особливо запам’ятався удар Ньйярко зі штрафного під дуже гострим кутом, але м’яч влучив у ближню стійку. Було ще перехоплення Богомаза, коли Назарій залишився на самоті перед захисником і віддав передачу Домарацькому, але той так і не зумів завдати завершальний удар.  У запоріжців за великим рахунком був тільки один хороший момент, коли на 83-й хвилині  Макаровський зреагував на удар суперника з лінії штрафного майданчику. Одразу ж господарі отримали право на небезпечний штрафний, проте Шинкаренко влучив у стінку. Коли до завершення гри залишалося вже менше п’яти хвилин Щебетун підставився у штрафному майданчику дніпрян і заробив другий пенальті у грі для своєї команди – він же його і реалізував. А перед самим фінальним свистком гості забили і в четверте. Це саме той випадок, коли рахунок взагалі не відповідає тому, що відбувалося на полі, але враховуючи те, що зараз на зборах головне для команди налагоджування зв’язків на полі, то цю зустріч цілком можна занести в актив дніпровської молоді.

Пресслужба СК «Дніпро-1»