Чемпіонат U-21. 23 тур.
13 березня. 17:30. Придніпровськ. НТБ «Дніпро». 
СК «Дніпро-1» — ФК «Маріуполь» 4:4 (1:1) 
Головний суддя: Анастасія Романюк (Івано-Франківськ)
Судді на лінії: Ярослав Трехліб (Дніпро), Володимир Жарий (Павлоград)
Четвертий арбітр: Денис Резніков (Кам`янське)
Спостерігач арбітражу: Олександр Кран (Харків)
«Дніпро-1»: 1. Зновенко, 3. Сидоренко, 8. Кіреєв, 15. Цуріков (87. Волинець, 75), 44. Хижняк, 11. Соловйов (21. Домарацький, 86), 77. Ховайко (9. Тяпкін, 64), 98. Литвиненко (кап), 27. Сабатіні (14. Горілий,65), 7. В. Шинкаренко, 23. Богомаз (89. Крилов, 59).
Запасні: 81. Бабічин, 4. Віговський.
Головний тренер: Олександр Поклонський
«Маріуполь»: 1. Поспелов, 17. Співак, 15. Мамросенко, 3. Д.Шинкаренко (кап), 14. Булгаков (2. Саєнко, 69), 20. Доброхотов, 18. Кулієв (19. Прокопчук, 73), 8. Петерман, 22. Байдал, 7. Дудік, 34. Біблик (9. Бондар, 46).
Запасні: 12. Кравцов, 21. Кожевніков.
Головний тренер: Олексій Гетьман
Попередження: Кіреєв (19), Булгаков (41), Петерман (45), Литвиненко (68), Байдал (88).
Вилучення: Байдал (89, друге попередження).
Голи: Ховайко (15), Біблик (28), Бондар (47), Доброхотов (66), Соловйов (70,79), Тяпкін (76), Дудік (84).

Тільки тиждень тому команди зустрічалися між собою на першому етапі чемпіонату, як календар їх звів і на старті другого раунду першості, і знову дніпряни господарі, тільки тепер гра відбулася не у манежі,а на природному газоні бази у Придніпровську. Після довгоочікуваної перемоги у минулому турі тренерський штаб спортклубівців дався до мінімальних змін у складі – тільки на останній межі Бабічина змінив Зновенко, а на правому фланзі оборони замість дискваліфікованого Заєця вийшов Сидоренко. Також продовжує отримувати ігрову практику з молодіжкою і досвідчений Цуріков, який поступово набирає форму після важкої травми.

Початок матчу пройшов за рівної гри, але при цьому спортклубівцям вдалося відкрити рахунок коли, ще не минуло і чверть години зі стартового свистку – Ховайко,отримавши м’яч від Литвиненка, взяв гру на себе і влучно пробив у нижній кут -1:0!  Маріупольці одразу ж перехопили ініціативу, постійно навантажуючи штрафний майданчик дніпрян навісами з флангів, але деякий час захист спортклубівців діяв надійно. У той же час гості двічі випрошували 11-метрові удари, але цього разу Анастасія Романюк, на відміну від нещодавньої гри з «Динамо», порушень з боку дніпрян не помітила. Проте на 28-й хвилині Біблик таки отримав можливість для удару з близької відстані і влучно пробив низом у дальній кут -1:1.

Ще деякий час гостріше діяли гості. Особливо запам’ятався момент, коли Біблик міг оформити дубль,але пробив у падінні головою в поперечину. Проте ближче до перерви дніпряни, зусиллями того ж Ховайка, провели кілька небезпечних атак. Спочатку удар самого Кирила у межах штрафного майданчику заблокували захисники, далі Ховайко заробив небезпечний штрафний, який Литвиненко пробив у стінку, а у наступній атаці Богомаз пробив вище воріт з лінії штрафного майданчику, і тут йому асистував той же Ховайко. Але найкращу нагоду вивести спортклубівців вперед втратив Литвиненко, який після пасу Шинкаренка опинився прямо перед воротами, проте захисник маріупольців встиг завадити капітану дніпровської молодіжки завдати удар.

Другий тайм розпочався для спортклубівців приголомшливо. Бондар, який тільки з’явився на полі, з першої спроби вивів гостей вперед, при цьому він забиває у кожному з трьох матчів цих команд у поточному сезоні. Дніпряни кинулися відіграватися і Богомаз двічі поспіль ледве не виходив сам на сам, але у першому випадку його відсік захисник, а у другому Назарій трохи не встиг до пасу Литвиненка.  На 55-й хвилині знову Богомаз, тепер вже сам, намагався продертися у штрафний майданчику гостей, перегравши двох суперників, але знову до удару справу йому довести не вдалося. Невдовзі не пощастило Соловйову, який потужно пробив метрів з 25-ти і влучив у стійку. Ще за три хвилини Цуріков розіграв комбінацію з Литвиненком, і вийшовши на побачення з голкіпером пробив трохи неточно у дальній кут.

А от маріупольці свій шанс не змарнували, і після рідкої контратаки Доброхотов влучно пробив метрів з восьми. Одразу ж в контратаці гості мали шанс довести рахунок до великого, але не реалізували вихід сам на сам. А далі Соловйов отримав м’яч у штрафному майданчику після закидання Литвиненка і рикошету від Крилова, і Максим скорочує розрив до мінімуму – 2:3!

Спортклубівці продовжили атакувати і знову Соловйов опиняється на вістрі атаки, але арбітри фіксують у нього досить сумнівний офсайд. Далі після навісу Литвиненка м’яч кладеться зверху на поперечину, і у підсумку спортклубівці заробляють кутовий, після подачі якого м’яч потрапляє до Тяпкіна, який зрівнює рахунок – 3:3! Дніпряни не зупиняються, і ось вже Шинкаренко виводить на удар Соловйова, і Максим оформлює дубль, виводячи свою команду вперед -4:3! Проте утримати перевагу господарі не зуміли – після красивої комбінації Дідик замикає передачу партнера на дальній стійці.

Гості завершували гру у меншості після того, як Байдал отримав дві жовті картки у продовж двох хвилин, але часу для реалізації більшості у дніпрян залишилося дуже мало. У підсумку матч так і закінчився з рахунком 4:4.

Пресслужба СК «Дніпро-1»

»