Чемпіонат U-19. 13-й тур. 12 грудня. 13:00. Винники. Стадіон ім. Б. Маркевича

«Рух» — СК «Дніпро-1» – 2:1 (1:0)

Арбітр – Микола Байдюк (Чернівці). Асистенти арбітра – Марина Матковська (Хмельницький), Ірина Рачинська (Чернівці)

Четвертий арбітр – Василь Файда (Львів)

Спостерігач арбітражу – Едуард Валенко (Львів)

«Рух»: Герета, Слюбик, Холод, Лень, Роман, Слюсар, Сапуга – к, Федурко, Квасниця, Русяк, Карабін

Запасні: Ледвій, Форманюк, Непейпієв, Дуда, Варфоломєєв, Петрук, Вівдич, Волков, Рогачов

Головний тренер – Віталій Пономарьов

СК «Дніпро-1»: Хома, Бойко, Попов, Стельмащук, Кобельчук, Матвєєв – к, Матюшенко, Мисляй, Янюк, Кравченко, Бутіч

Запасні: Архипчук, Чалий, Файдор, Гудов, Свистун, Маловічко, Ківінда

Головний тренер – Віктор Біцюра

Голи: Сапуга – 2, Кравченко

Нереалізований пенальті: Сапуга (90+5, повз ворота)

У заключному матчі року наймолодша команда нашого клубу залишилася одразу без двох дискваліфікованих гравців – центрального захисника Головацького та хавбека Копила. Також не грав кращий бомбардир Гора та Лебедєв, які напередодні брали участь у грі молодіжок. Тож Віктор Біцюра був змушений вносити корективи у всі лінії.

Перший тайм краще вдався господарям. Футболісти «Руху» дещо більше атакували і частіше загрожували воротам. В одному епізоді вони влучили у поперечку, а забили з пенальті – м’яч відскочив від газону у руку Кобельчуку. 11-метровий реалізував Сапуга.

У другому таймі нашій команді вдалося вирівняти становище як за грою, так і за рахунком. Кравченко відгукнувся на передачу з флангу та влучно пробив. «Дніпро-1» демонстрував непогану гру після перерви і небезпідставно претендував на кращий результат. Але дуже добрий шанс не використав Матюшенко, що пробив повз дальню стійку, а поштовх Бутіча у штрафному залишив без розгляду арбітр.

Проте цей же рефері за підказки асистентки призначив ще один 11-метровий у ворота спортклубівців, коли Федурко картинно впав повз ноги захисника. Знову бив Сапуга, забив, але пенальті довелося перебивати через передчасний вхід до штрафного його партнерів. Капітан «Руху» зберіг психологічну рівновагу та знову переграв Хому – цього разу гол було зараховано.

Але й це був не останній 11-метровий у матчі. Наприкінці вже компенсованого часу господарі упіймали «Дніпро-1», який так і не зумів організувати масований фінальний штурм, на контратаці. Хома збив суперника, і знову Сапуга підійшов до м’яча. Цього разу він пробив повз ворота.

Рахунок залишився незмінним, і юніори «Дніпра-1» пішли на канікули у змішаних почуттях: в цілому, дуже непогане перше коло завершилося поразкою, якої хлопці цілком могли уникнути.

 

Фотограф Євген Кравс