«Металіст 1925» – СК «Дніпро-1» – 2:0 (1:0)

Чемпіонат юнацьких команд. 6-й тур. Високе. НТБ «Металіст». 27 серпня. 14:00

Арбітр: Андрій Шевчук (Волинська обл.). Асистенти арбітра: Гусейн Мустафаєв, Олександр Брикун (обидва — Харків). Четвертий арбітр: Олександр Афанасьєв (Харків).

Спостерігач арбітражу: Олег Зубарєв (Слов’янськ)

«Металіст 1925»: Потімков І., Гуренко (Понамарьов, 89), Потімков Ю., Шишко, Дзюба, Дегтярьов, Кучков (Баранов, 65), Емере (Яшин, 77), Курцев, Журавель (Товкач, 77), Стрельник (Лещинський, 65)

Запасні: Чосов, Коваль, Іваненко, Островський

Головний тренер: Роман Мельник

«Дніпро-1»: Кінарейкін, Кононов, Козубенко (Матюшенко В., 62), Попов, Чалий, Лебедєв, Матюшенко І., Єршов (Бешляга, 55), Свистун (Демиденко, 62), Ківінда (Колодежний, 78), Приступа (Кравченко, 46)

Запасні: Паршиков, Щуров, Ніколишин, Руденко

Головний тренер: Геннадій Щекотилін

Голи: Кучков (11), Емере (51)

Попередження: Кононов (19), Чалий (28), Єршов (39), Лебедєв (43), Матюшенко І. (60), Потімков Ю. (75)

До Харкова юнаки «Дніпра-1» завітали після вимушеної перерви у чемпіонаті – матч попереднього туру з «Рухом» було перенесено на прохання львів’ян. За два тижні, що минули з останньої офіційної зустрічі підопічних Геннадія Щекотиліна, команда через ушкодження втратила Мельниченка та Мельничука. Першого у стартовому складі замінив Іван Матюшенко; також відбулася рокіровка на позиції центрального захисника, де замість Валентина Матюшенко з’явився Козубенко.

У дебюті суперники намагалися діяти на зустрічних курсах, але при цьому більш акцентованими атаки вдавалися господарям. Вони не створювали небезпечних моментів, але зробили декілька так би мовити небезпечних підходів до штрафного, більшість з яких відбулася з правого флангу. Звідти прийшов і гол. На 11-й хвилині небезпечний простріл звідти перервав Кінарейкін, але захисників випередив на добиванні Кучков.

Після цього наша команда заволоділа територіальною перевагою, але ніякого зиску з цього не мала. Багато втрат і самим спортклубівцям не дозволяли створювати нічого попереду, і надавали можливості суперникам для контратак. Лише на 41-й хвилині було створено першу загрозу воротам «Металіста 1925», але удар Свистуна від лівого кута воротарського відбив голкіпер.

У другому таймі харків’янам знову вдався швидкий гол. Тривалу атаку ударом у дотик завершив Емере, якого залишили на самоті у центрі штрафного майданчика. «Дніпро-1» відповів ще одним моментом Свистуна – він бив тепер з правого флангу, і знову удар парирував воротар. Майже одразу був момент у Матюшенка – м’яч після удару з лінії штрафного промайнув поруч зі стійкою.

Спортклубівці докладали максимум зусиль, володіли ініціативою, але весь тиск, що створювався ніяк не втілювався у моменти. В останню десятихвилинку перевага нашої команди збільшилася, нарешті почали виходити гості атаки. Дуже гостро було на 89-й хвилині, коли Демиденко протаранив правий фланг, але пробив з вигідної позиції над поперечиною. У відповідь ледь не контратаку Лещинський – Кінарейкін виграв в нього дуель сам-на-сам. А потім знову Демиденко запустив м’яч вище воріт метрів з восьми. Цими не використаними можливостями матч так і закінчився.