FAVBET ЛІГА. 10 тур.
6 жовтня. 14.00. «Дніпро-Арена». 9982 глядачі.
Пряма трансляція на телеканалі 2+2.
СК «Дніпро-1» — «Шахтар» (Донецьк) 0:2 (0:1) 
Головний суддя: Ігор Пасхал (Херсон)
Судді лінії: Олександр Войтюк (Запоріжжя), Володимир Володін (Херсон)
Четвертий арбітр: Микола Балакін (Київська область)
Спостерігач арбітражу: Віктор Швецов (Одеса)
Офіцер безпеки: Олег Базай (Запоріжжя)
Делегат УАФ: В’ячеслав Іщенко (Запоріжжя)
«Дніпро-1»: 33. Юрчук, 3. Сафронов, 71. Лопирьонок, 15. Логінов, 8. Польовий, 4. Краченко (кап), 69. Вакулко (10.Булеца,69), 25. Когут (9.Куліш,82), 77. Чичиков (7.Коркішко,72), 29. Назаренко, 89. Супряга.
Запасні: 31. Кліщук, 11. Шаповал, 30. Гуйе, 44. Батагов.
Головний тренер: Дмитро Михайленко
«Шахтар»: 30. Пятов, 98. Додо, 4. Крівцов, 77. Бондар, 31. Ісмаілі, 6. Степаненко, 21. Алан Патрік (14.Тете,86), 15. Коноплянка (20. Коваленко,68), 7.Тайсон (кап), 11. Марлос (19.Соломон,68), 10. Мораес
Запасні: 1. Шевченко, 5. Хочолава, 8. Маркос Антоніо, 9. Дентіньо.
Головний тренер: Рібейро де Кастро Луіс
Голи: Мораес (4), Тайсон (83).
Попередження: Вакулко (26), Степаненко (33), Тайсон (57), Мораес (67), Когут (74), Польовий (90)

Після протистояння зі столичним грандом, на дніпрян очікував ще більш серйозний іспит – сильніший клуб України останніх трьох сезонів, який тільки цього тижня здобув перемогу в Лізі Чемпіонів на легендарному «Сан-Сіро» – «Шахтар». Тренерський штаб спортклубівців не став робити багато перестановок у порівнянні з матчем проти «Динамо», провівши тільки одну заміну: у середині поля замість юного Батагова вийшов більш досвідчений Вакулко, і таким чином, став грати саме той склад, який вийшов тиждень назад на поле НСК «Олімпійський» одразу після перерви.

Гості очікувано одразу заволоділи ініціативою, і вже перша гостра атака призвела до взяття воріт: після навісу Степаненка, Мораес головою точно пробив у дальній кут, і м’яч від стійки залетів у сітку. Дніпряни спробували одразу перевести гру до воріт суперника, досить швидко заробили перший кутовий, а перед цим взагалі здалося, що Ісмаілі підіграв собі рукою у власному штрафному майданчику, але арбітр на це ніяк не відреагував. Вперше ж господарі потурбували Пятова на 18-й хвилині, коли голкіпер гостей зреагував на підступний удар Вакулка, а після атаки другим темпом вже головою бив Супряга, проте, м’яч пройшов повз воріт. На це гірники відповіли атакою лівим флангом і ударом Коноплянки – Юрчук діє надійно. Але і спортклубівці не залишаються в боргу: Чичиков міг пробити з вбивчої позиції, але просто не влучив по м’ячу.
Команди продовжили грати у відкритий футбол, і тепер вже Юрчук відбиває удар Степаненка на кутовий, після розіграшу якого Бондар б’є вище воріт з меж воротарського майданчику. Незабаром кутовий біля воріт гостей закінчується ще одним ударом Вакулка, але точно у руки Пятову. У свою чергу Коноплянка на 28-й хвилині розіграв комбінацію з партнерами і завдав удар низом з лінії штрафного майданчику – Юрчук знову грає впевнено, а невдовзі вже Лопирьонок накриває удари Мораєса у штрафному майданчику, після чого Тайсон стріляє у небеса. Далі гра дещо заспокоїлася і наступний момент було створено тільки перед самою перервою, коли партнери вивели на удар Ісмаілі, але той пробив вище поперечини.
На початку другого тайму гості розіграли небезпечний стандарт, після якого Мораес цілком міг оформити дубль, але пробив повз воріт з воротарського майданчику. У дніпрян перша атака після відпочинку пройшла на 51-й хвилині, коли Польовий замикав головою навіс з флангу, але, на жаль, неточно. Невдовзі Пасхал фіксує гру рукою збоку Когута, призначаючи дуже небезпечний штрафний, і тут вже Юрчук демонструє відмінну гру відбиваючи удар Алана Патріка на кутовий. Штрафний же у виконанні Кравченка на 58-й хвилині став легкою здобиччю Пятова. Дніпряни продовжували грати на рівних із грізним суперником, відповідаючи власними атаками і контролем м’яча на аналогічні дії опонентів, хоча комбінації гірників і були більш гострими, як, наприклад, розіграш кутового на 71-й хвилині, коли м’яч метушився по воротарському майданчику господарів. Господарі кинули усі сили на атаку, почали грати у діа чистих форварди, але помилилися у захисті, а капітан гірників Тайсон такого не пробачає – 0:2. До завершення матчу залишалося менше десяти хвилин, але дніпряни все одне намагалися до останніх секунд гідно протистояти супернику, перевівши гру до штрафного майданчику донеччан. Проте, пробити оборону чемпіона спортклубівцям так і не вдалося. У підсумку – поразка дніпрян, але після дуже гідної гри нашої команди.

Пресслужба СК “Дніпро-1”