У п’ятницю, 2 квітня, футболісти СК «Дніпро-1» проведуть матч 20-го туру УПЛ, в якому на «Дніпро-Арені» прийматимуть ПФК «Львів». Початок зустрічі о 19 годині. Нажаль, через карантинні умови матч відбудеться без присутності глядачів. В прямому ефірі зустріч модна буде подивитися на каналі УНІАН, а також у посиланні на нашому сайті.

Професійний футбольний клуб «Львів» засновано у 2006 році. У 1992-2001 роках на вітчизняних футбольних теренах виступав ФК «Львів», але він юридично і статистично із сучасним ПФК «Львів» ніяк не пов’язаний. Від часу заснування у 2006 році і до січня 2019 року називався Футбольний клуб «Львів» або ФК «Львів». З січня 2019 року носить назву Професійний футбольний клуб «Львів» або ПФК «Львів». Назва ФК «Львів» залишилася за дитячо-юнацькою школою клубу.

Перший професійний період тривав з 2006 по 2012 рік: команда провела п’ять сезонів у Першій лізі та один сезон 2008-09 у Прем’єр-лізі. В цей час у складі команди грали лише громадяни України. В 2012 професійний клуб припинив існування через фінансові проблеми, і в 2012-16 роках «Львів» існував у вигляді футбольної школи, що мала свою команду у вищій лізі дитячо-юнацької футбольної ліги України.
Другий професійний період фактично почався в сезоні 2016/17, коли на базі випускників 1999 року народження було відновлено основну дорослу команду. Клуб заявився на чемпіонат України серед аматорів і брав участь у Кубку України серед аматорів. Наступного року команда офіційно отримала професійний статус і заявилася на Другу лігу. Влітку 2018 «Львів» став учасником Прем’єр-ліги, замінивши рівненський «Верес».

У дебютному сезоні в УПЛ «Львів» посів 5 місце за підсумками першого етапу УПЛ і пробився до провідної шістки команд, яка на другому етапі розігрувала путівки у єврокубки. Проте там команда виступила невдало, набравши тільки 4 очки у 10 матчах, і у підсумку фінішувала на шостому місці (загалом 8 перемог, 10 нічиїх, 14 поразок, різниця м’ячів 25-40). У минулому сезоні «Львів» посів передостаннє, 11 місце, набравши 24 очки у 32 матчах (5 перемог, 9 нічиїх, 18 поразок, м’ячі 25-57). У поточному чемпіонаті леви ще до минулого туру замикали турнірну таблицю, але завдяки сенсаційній перемозі над «Шахтарем» команда перебралася на 12-ту сходинку, маючи в своєму активі 15 очок (4 перемоги, 3 нічиї, 10 поразок, м’ячі 14-39).

Між собою команди провели шість офіційних матчів, в яких спортклубівці здобули п’ять перемог і одного разу поступилися за загальної різниці м’ячів 14-8 на користь дніпрян. На першому етапі минулого чемпіонату СК «Дніпро-1» та ПФК «Львів» обмінялися гостьовими перемогами. На «Дніпро-Арені» господарі поступилися 2:3 (Польовий, 56, Куліш, 67 — Ренан, 19, Пернамбуко, 51, Шина, 89, з пенальті), а у Львові спортклубівці взяли реванш 2:0 (Коркішко, 15, Когут, 61), а вже на другому етапі дніпряни здобули дві вольові перемоги 2:1 (Цуріков, 42, Хобленко,87 – Шина, 31) і 3:2 (Супряга, 25, 83, Хобленко, 86 — Ренан,6,19). У першому колі поточного чемпіонату спортклубівці переграли суперника у гостях 3:1 (Когут,14, Довбик,25, Чичиков,82 – Крачук,23).

Також «Дніпро-1» та «Львів» два з половиною роки тому зустрічалися у чвертьфіналі Кубка України, в якому підопічні Дмитра Михайленка у гостях в додатковий час переграли суперника 2:1 і здобули свою першу путівку до півфіналу національного Кубка (голами за дніпрян відзначились Олександр Сніжко і Ярослав Поплавка).

Зазначимо, що у складі дніпрян виступають одразу три гравці, які колись грали за львівський клуб – це Богдан Сарнавський, Володимир Адамюк та Лукас Тейлор.

Судитиме матч в полі запорізький арбітр Максим Козиряцький. Раніше він працював на трьох матчах за участю спортклубівців і поки що паритет: нещодавно він зафіксував нічию 2:2 у матчі «Маріуполь» — «Дніпро-1» на «Дніпро-Арені», а перед цим був головним арбітром матчу у першій в історії грі спортклубівців у Кубку України з «Буковиною» (5:0) та зафіксував поразку дніпрян у гостях від ковалівського «Колосу» (0:4). В цих матчах він показав 6 жовтих карток дніпрянам, 8 їх суперникам, по одному гравцю вилучав з поля, призначив два пенальті на користь спортклубівців, а один у їх бік воріт, і усі 11-метрові удари були реалізовані.

УПЛ 2020\21. 20 тур.
Пряма трансляція – телеканал УНІАН.
2 квітня. 19:00. Дніпро. Стадіон «Дніпро-Арена».
СК «Дніпро-1» — ПФК «Львів»
Головний суддя: Максим Козиряцький (Запоріжжя)
Судді на лінії: Олександр Жуков (Харків), Валентин Куцев (Київ)
Четвертий арбітр: Геннадій Серпутько (Одеса)
Спостерігач арбітражу: Василь Мельничук (Сімферополь)
Арбітр ВВА: Євген Арановський (Київ)
Асистент ВВА: Володимир Висоцький (Запоріжжя)
Спостерігач ВВА: Леонід Ярмолинський (Київська область)
Директор матчу: Олександр Дігтяр (Полтава)

Пресслужба СК «Дніпро-1»