УПЛ 2020\21. 10 тур.
Пряма трансляція – телеканал Футбол-1.
22 листопада. 14:00. Ужгород. Стадіон «Авангард».
«Минай» (Ужгородський район) — СК «Дніпро-1» 3:2 (1:1) 
Головний суддя: Ігор Пасхал (Херсон)
Судді на лінії: Андрій Єремеєв (Миколаїв), Олександр Корнійко (Миргород)
Четвертий арбітр: Дмитро Панчишин (Харків)
Спостерігач арбітражу: Андрій Шандор (Львів)
Арбітр ВВА: Андрій Коваленко (Полтава)
Асистент ВВА: Марина Стрілецька (Суми)
Спостерігач ВВА: Володимир Петров (Харків)
Директор матчу: Тарас Клим (Івано-Франківськ)
«Минай»: 1. Попович (32. Каніболоцький,57), 96. Сніжко (14.Голодюк,90+2), 4. Саків, 29. Кожанов (21.Шпак,72), 20. Пиняшко, 23. Ткачук, 44. Матіч (15.Маткобожик,90+2), 7. Нурієв (кап), 71. Лопирьонок, 17. Книш (33.Хахльов,72), 99. Меліченко.
Запасні: 22. Маєбме, 90. Карноза,  77. Павліш, 8. Малепе.
«Дніпро-1»: 23. Сарнавський, 17. Тейлор (77.Чичиков,70), 39. Сваток, 15. Логінов(кап), 24. Дубінчак, 97. Ігнатенко,76. Піхальонок, 29. Назаренко (7.Довбик,76), 10. Булеца (5.Коркішко,70), 11. Цуріков, 9. Хобленко.
Запасні: 33. Юрчук, 99. Бєляєв, 20. Ді Франко, 2. Сафронов, 14. Ярмолюк.
Голи: Хобленко (15, з пенальті), Нурієв (45+3, з пенальті, 90), Пиняшко (79), Коркішко (90+7, з пенальті).
Попередження: Назаренко (45), Тейлор (61), Дубінчак (84), Хахльов (88), Ігнатенко (89),
Вилучення: Хобленко (67).

Більше двох тижнів пройшло з останнього матчу спортклубівців у УПЛ, в якому дніпряни дома поступилися «Колосу». У порівнянні з тим поєдинком в складі СК «Дніпро-1» відбулося три зміни: місце Адамюка у захисті зайняв Сваток, Ігнатенко, що відбув дискваліфікацію вийшов на позицію Батагова, а от в креативній зоні замість Когута, який перебрав жовтих карток, з перших хвилин грав Цуріков. У складі господарів особлива увага дніпровських вболівальників була прикута до Лопирьонка і Сніжка, які подолали з СК «Дніпро-1» шлях від Другої ліги до УПЛ, і тільки минулого літа залишили нашу команду.

Вже у самому дебюті гри спортклубівці мали відмінну нагоду відкрити рахунок – Дубінчак довгим пасом вивів на побачення із Поповичем Хобленка, але форвард дніпрян неточно пробив у дальній кут. Гості продовжили грати активніше, але вже у стартові 10 хвилин арбітри прийняли кілька спірних рішень на користь «Минаю», не побачивши кутовий, коли м’яч пішов за межі поля від Саківа, та відмашку Книша, що влучив рукою в обличчя Назаренку. Нічого рефері не помітив і після стандарту и виконанні дніпрян, і тільки за допомогою ВВА Ігор Пасхал таки призначив пенальті у ворота закарпатців, зафіксувавши фол Лопирьонка на Ігнатенку – Хобленко виконав пенальті бездоганно: 1:0 на користь спортклубівців!

Повивши у рахунку дніпряни спокійно продовжили контролювати події на полі, при тому що територіальною перевагою все ж таки володіли минайці. Але протягом основного часу першого тайму вони спроміглися тільки на дальні неточні удару Ткачука і Меліченка, та несильного удару головою Нурієва, з яким без проблем впорався Сарнавський. У той же час контратаки спортклубівців були значно гострішими. Цуріков двічі міг зробити перевагу гостей більш переконливою, але у першому випадку Андрій пробив з воротарського майданчику повз цілі після пасу Хобленка, а в іншому моменті захисники господарів двічі блокували удари Цурікова, що знаходився у штрафному майданчику «Минаю».

Коли вже здавалося, що перший тайм так і закінчиться із мінімальної перевагою дніпрян, господарі провели атаку, яка завершилася фолом Сватка на Книшу у карному майданчику СК «Дніпро-1» – тепер вже пенальті чітко виконав Нурієв: 1:1 за підсумками першої половини гри.

Початок другого тайму був за господарями. Спочатку Меліченко, замикаючі пас Сніжка. Пробив поруч із стійкою, а далі Сарнавський зреагував на потужний удар Ткачука. На це дніпряни відповіли проривом Назаренка і гострим прострілом вздовж воротарського майданчику, але Хобленко не встиг за передачею партнера. Саме у цей момент травму отримав голкіпер минайців Попович, якого замінив вихованець дніпровського футболу Каніболоцький.

Але поки що продовжили атакувати господарі, і ось вже Сарнавський рятує дніпрян після удару з близької відстані Книша, а на 64-й хвилині знову воротар дніпрян був на висоті після підступного удару все того ж Книша метрів з 20-ти у дальній кут. Зіграв Книш провідну роль і в одному з ключових моментів гри, коли він, наче справжній артист, рухнув на газон після зустрічі обличчями з Хобленком, але Пасхал повірив минайцю, і показав дніпрянину пряму червону картку.

На те, щоб реалізувати чисельну перевагу у господарів пішло 10 хвилин – Пиняшко зумів влучно пробити у дальній кут метрів з 15-ти. Одразу ж Коркішко ледве не зрівняв рахунок, але Каніболоцький неймовірним чином зумів зреагувати на удар Дмитра з розвороту. Був ще один спірний момент у штрафному майданчику господарів, коли на газоні після контакту з захисником опинився  Піхальонок, але підстав для пенальті а ні Пасхал, а ні його колеги з ВВА не побачили.  Не дивлячись на це, дніпряни у меншості продовжили тиснути і ось вже Довбик, головою влучно б’є у нижній кут і в чергове відмінно діє Каніболоцький.

Здавалося, що розв’язка наступила на 90-й хвилині, коли в контратаці Нурієв знову опинився на ударній позиції, і зумів переграти з цієї відстані 11 метрів (тепер з гри) Сарнавського.

Але на шостій компенсованій хвилині Піхальонок заробляє ще один пенальті, який рефері таки призначив передивившись відеоповтор – Коркішко зменшує розрив до мінімуму, але на більше у спортклубівців вже не було часу. У підсумку мінімальна поразка дніпрян в Ужгороді.

Пресслжуба СК «Дніпро-1»