«Ворскла» (Полтава) — СК «Дніпро-1» – 1:1 (0:0)

17 серпня. 14:00. Полтава. Стадіон «Ворскла» ім. Бутовського. 19 градусів. 2307 глядачів.

Арбітр: Євген Арановський (Київ)

Асистенти арбітра: Віктор Нижник (Винниця), Максим Чертоляс (Херсон)

Четвертий арбітр: Володимир Новохатній (Київ)

Спостерігач арбітражу: Андрій Шандор (Львів)

Делегат УАФ: Олег Кучер (Рівне)

«Ворскла»: 21. Ткаченко, 4. Пердута, 17. Чеснаков – к, 25. Мартиненко, 50. Кане, 94. Петрович, 66. Артур, 7. Луїзао (22. Стрижак, 46), 8. Габелок, 9. Шехіч (82. Ребенок, 70), 26. Коломоєць

Запасні: 12. Каневцев, 27. Баєнко, 2. Очігава, 40. Саків, 16. Козиренко

Головний тренер: Віталій Косовський

«Дніпро-1»: 31. Кліщук, 30. Гуйє, 71. Лопирьонок (3. Сафронов, 13), 15. Логінов, 11. Шаповал, 69. Вакулко, 25. Когут (29. Назаренко, 77), 4. Кравченко – к, 7. Коркішко (10. Булеца, 66), 77. Чичиков, 9. Куліш

Запасні: 33. Юрчук, 8. Польовий, 21. Загальський, 23. Кузін

Головний тренер: Дмитро Михайленко

Голи: Чичиков (50), Коломоєць (54)

Попередження: Шехіч (7), Коркішко (26), Пердута (28), Когут (34), Чеснаков (73), Габелок (78), Стрижак (90+2)

Вилучення: Кравченко (90+1)

Якщо керманич «Ворскли» Віталій Косовський стартовий склад переможного матчу минулого туру не змінив, то Дмитро Михайленко суттєво оновив лави своєї команди. Так, в основі з’явилися Папа Гуйє, Чичиков, Кравченко, Шаповал та Куліш. При цьому наша команда обрала схему з трьома центральними захисниками та Чичиковим з Шаповалом на флангах. Слід відзначити і те, що до Полтави через ушкодження не прибув Супряга.

Пресинг, що застосували наші футболісти на першій хвилині, швидко змусив помилися господарів. І штрафний у виконанні Кравченка ледь не став гольовим: після його подачі головою пробив Логінов, але Ткаченко у неймовірному стрибку перевів м’яч у поперечину.

«Ворскла» відповіла падінням у штрафному Шехіча, за яке Арановський виписав «гірчичник». А за декілька хвилин нашу команду спіткала неприємність у вигляді травми Лопирьонка. Максим у чистому підкаті вибив м’яч у Артура, але той, падаючи, вдарив нашого захисника. На ранню заміну був змушений вийти Сафронов.

Після екватору тайму команди обмінялись гострими моментами. Двічі на ударну позицію виходив Когут. Особливо небезпечним був другий епізод, коли він головою замикав подачу кутового, але голу завадив захисник вже у порожніх воротах. А за декілька хвилин з лінії штрафного у дотик потужного удару завдав Петрович – Кліщук зумів зачепити м’яч, який відлетів у поперечину. На 33-й хвилині високу майстерність продемонстрував Кравченко, який блискучою передачею вивів до воріт Коркішка. Дмитро у жорсткій боротьбі з Пердутою влучно пробити не зумів. А вже наприкінці тайму той же Коркішко бив метрів з восьми – вище воріт. Цей епізод підкреслив перевагу за небезпечними моментами, яку «Дніпро-1» мав у першому таймі. Наша команда, що приємно відзначити, завдала суттєво більше ударів по воротах суперника у порівнянні з минулими матчами.

Обопільно гостра гра продовжилася і після перерви. З однією відмінністю: тепер команди почали забивати. На 50-й хвилині відкрив рахунок «Дніпро-1». Кравченко вдалою грою на випередження розпочав атаку, яку згодом завершив націленою подачею Шаповал та ударом головою Чичиков, що залишив за спиною Артура. Утім, господарі швидко відігралися. Пердута вирізав передачу у зону між Гуйє та Сафроновим, куди увірвався Коломоєць – 1:1.

Забивши, «Ворскла» почала діяти активніше, провела декілька атак, але захист спортклубівців з ними впорався. У свою чергу, «Дніпро-1» більше діяв на контратаках, і щоб їх пришвидшити на поле вийшли Булеца та потім Назаренко. Чим ближче до кінця матчу, тим суперники грали обережніше, і до воріт один одного доходили все менше і менше. Тривале затишшя порушив на 88-й хвилині Мартиненко, який після подачі кутового головою пробив у поперечину. Вже втретє в цьому матчі каркас воріт зіграв свою роль.

А високе напруження у грі знайшло несподіваний вихід на початку компенсованого часу. Кравченко був вилучений з поля за занадто різкі висловлювання. На останніх хвилинах «Ворскла» поспішала використати чисельну перевагу, але це господарям не вдалося. Матч закінчився справжньою бойовою нічиєю.