Делегація “Дніпра-1” прибула на збір до Туреччини, куди діставалася з вечора четверга до ранку суботи транзитом через Одесу та Кишинів. За час цієї тривалої подорожі спортклубівці відчули на собі майже весь спектр погодних умов. Із дніпровської відлиги наша команда на декілька годин занурилася в одеську, а ввечері – вже у Кишиневі – знову пішов сніг. Опади були доволі рясними і виглядали гармонійно на тлі дерев, прикрашених ще до Нового року. У Туреччині ж повітря, звичайно, було значно теплішим.

В аеропорту столиці Молдови спортклубівців чекав сюрприз – тим самим рейсом до Анталії прямували одразу ще три команди Прем’єр-ліги: Зоря, Оболонь та ЛНЗ. Безліч знайомих між собою футболістів тепло спілкувались протягом часу очікування літака та під час польоту. Зайвий шанс побачитись отримали, зокрема, брати-близнюки Пасічі, та й загалом у кожній з команд-сусідок були гравці, так чи інакше пов’язані у минулому з нашим клубом.

Скупченню великої кількості футболістів дивувалися і звичайні пасажири, і працівники аеропорту, на долю яких випало пристойне випробування – вантажити у літак речі аж чотирьох команд. Лише спортклубівський багаж загалом затягнув майже тону, тож можна припустити загальну вагу.

Після приземлення шляхи команд, що становлять рівно чверть УПЛ, розійшлися. Кожна вже відсьогодні сконцентрується на власному тренувальному процесі та підготовці до весняної частини чемпіонату, де вони на час протистояння на футбольному полі забудуть про дружбу та стануть суперниками.

Туреччина зустріла спортклубівців теплим світанком. Дніпро-1 на час збору розмістився у готелі Titanic Deluxe, а тренуватиметься та проводитиме контрольні матчі на стадіоні Titaniс, який вже встигли побачити з вікна автобусу по дорозі з аеропорту.

Звісно, після безсонної ночі гравці потребували відпочинку, тож перше заняття відбудеться сьогодні ввечері. Про нього детально розповімо у нашому наступному репортажі.