Головний тренер СК «Дніпро-1» Ігор Йовічевіч прокоментував спаринг з маріупольським «Ярудом»:

– Ми спеціально робили цього тижня акцент на сегментах гри, яких нам не вистачило при підготовці до матчу з «Олександрією». Вдосконалювали модель гри, яку ми хочемо бачити, мали надати ігрову практику гравцям, піднімали фізичний рівень футболістів. Ми не готувалися цілеспрямовано до сьогоднішнього матчу, хлопці були під навантаженнями, і ми їх попереджали, що буде втома, будуть важкі ноги. Намагалися робити у грі те, що відпрацьовували у цьому мікроциклі. Зважаючи на рівень суперника з другої ліги, увагу приділили його нижньому блоку, і нашим діям в позиційній атаці. Робили акцент на пресингу після втрати і зупинення контратак суперника. Зробили певну корекцію дій при стандартах – це до речі, є козирем «Десни», при якому ми маємо бути концентрованими. Загалом, я задоволений самовіддачею гравців, і тепер після двох вихідних будемо підводити їх у свіжому стані до гри.

– Як футболісти сприймають нові ідеї?

– В них самовіддача на високому рівні, вони якісно тренуються. Я лише прошу, щоб була не лише самовіддача та бажання, а концентрація на виконанні усіх вправ. Позиційна атака, маєш м’яч, переводиш його з флангу на фланг, шукаєш зони між лініями, але водночас не забуваєш й лінію оборони та щоб опорні хавбеки мали на увазі можливість контратаки. М’яч можна втратити за секунду, і виграш цієї миті дозволить нам домінувати, контролювати гру.

– Як до команди вливаються новачки: Ігнатенко, Піхальонок, Бєляєв?

– Я задоволений ними. Плюс відновилися Хобленко та Логінов – їх теж можна назвати придбаннями. Вони можуть дати нам якість та варіативність у малюнку гри. Ігнатенко та Піхальонок – два різнопланові футболісти. Один більш захисний, другий атакувальний. Інші теж дають різноманітність, і якщо скласти все, як пазли, може бути дуже й дуже цікаво. Час – наш союзник, і згодом ми будемо ще більше конкурентноздатними, коли повністю познайомимося з командою. Але вже зараз можу сказати, що команда є дуже інтелігентною, яка за короткий час сприймає тренерську ідею. Тож, ми рухаємося у вірному напрямку.

Пресслужба СК “Дніпро-1”