Підписання двох новачків зробило «Дніпро-1» ньюзмейкером №1 в українському футболі. Не дивно, що на тренування команди одразу завітали провідні тематичні програми, які взяли в оточення головного тренера Ігоря Йовічевіча.

– Чим взяли новачки, що з’явилися у вашій команді?

– Думаю, через необхідність заповнити позиції. Пішов Маріо Чуже, і потрібно було закривати це місце. Другого латераля в нас взагалі не було, адже Дубінчак був сам. Взяли в оренду Вантуха, але кожен тренер хоче мати двох рівноцінних футболістів на кожній позиції. З’явилася можливість взяти в оренду Бузанелло, який підходить по характеристиках. Він та Вантух є достатньо різними, і ми можемо обирати, виходячи з особливостей суперника – захисний чи атакувальний профіль гравців. Думаю, що обидва будуть кайфувати від конкуренції, і це піде на користь команді.

– Бузанелло більше на атаку?

– Це захисний варіант, але все одно він дуже міцний. Ми хочемо грати  у контроль м’яча в позиційній структурі. Він має хороший пас, міцно стоїть на ногах. Так само, як Вантух. Вони обидва вибухові, міцні у двобоях, мають інтелект. Вантух за декілька тижнів у команді вже зловив автоматизм, який ми маємо, і це доводить, що він є навченим футболістом.

– А що скажете про Піреса?

– Якщо подивитися на його попередню кар’єру, можна зробити висновок про якість. Можливо, він десь не міг знайти стабільність, щоб продемонструвати її. Швидкий, легкий, з добрим дриблінгом. Він був у лігах, де треба грати, і перебував постійно в основі. Змінив хороші клуби, і це дає на право думати, що він може допомогти. Скажімо так, в нього врівноважена голова, але існує й голод. Я познайомився з двома амбітними футболістами, які хочуть довести тренеру, вболівальникам, керівництву, що в них не помилилися.

– Пірес буде правим чи лівим вінгером?

– Він є вінгер, може зіграти ліворуч або праворуч. В нас вони змінюються, крім, можливо, Гуцуляка, який постійно грає праворуч. Інші можуть зіграти на обох флангах. І це є багатство для команди та для мене.

– Те, що вони запізно з’явилися у команді, якось впливатиме на їхню появу в офіційних матчах?

– Ніколи не пізно! Для нас ще питанням є позиція опорного – це, сподіваюсь, незабаром вирішиться, щоб разом з Когутом ми мали двох футболістів. Тоді можемо казати про доукомплектацію команди і про те, що концентровано підійшли до другої частини чемпіонату.

– Вже починаєте готуватися до першої офіційної гри?

– Звичайно. Ми вже декілька матчів граємо проти «Десни». Це є та концентрація та дисципліна, яка веде нас і підтверджує модель та структуру гри. Маємо амбіцію найшвидше забирати м’яч, щоб він був у нас. Якщо хочеш грати через контроль, через структуру, маєш забирати м’яч. Для цього на висоті має бути солідарність та організація гри, щоб диктувати темп та ритм. Йдемо матч за матчем. Вже думаємо та готуємось до гри з «Десною». Протягом найближчих днів, сподіваюсь, побачимо наживо, як вони грають. Так само й вони нас будуть бачити, тож це є логічним у футболі.