У суботу, 7 вересня, футболісти СК «Дніпро-1» проведуть контрольний поєдинок проти іншого представника УПЛ – футбольного клубу «Маріуполь». Матч відбудеться на клубній базі у Придніпровську і розпочнеться о 18:00.  На нашому сайті запланована пряма трансляція гри.

ФК «Маріуполь»  засновано у 1960 році. У різні часи команда мала назву «Авангард», «Азовсталь», «Локомотив», «Новатор». Протягом 1960-х років клуб виступав у класі «Б» та другої групи класу «А», а у наступні два десятиліття з перервами грав у Другій лізі СРСР.

Перші незалежні чемпіонати країни клуб провів у нижчих дивізіонах під назвою «Азовець», а після об’єднання з луганським «Динамо» змінив назву на «Металург» (3 квітня 1996 року) і за два роки, пройшовши Другу та Першу ліги, команда вийшла до елітного дивізіону чемпіонату країни. Найкращим сезоном в історії клубу є чемпіонат 2000/01, коли «Металург» посів четверте місце і вийшов до півфіналу Кубка України (у 2006 році клуб повторив цей результат в обох турнірах). 17 грудня 2002 року команда змінила назву на «Іллічівець».  В період з 2007 по 2017 роки команда була серед аутсайдерів УПЛ і неодноразово вибувала до Першої ліги.

14 червня 2017 року клуб було перейменовано на ФК «Маріуполь» в рамках виконання Закону про декомунізацію. Після двох сезонів у Першій лізі клуб цього ж року повернувся у Прем’єр-лігу. Останні два сезони команда виступає під кермом колишнього гравця ФК «Дніпро» Олександра Бабіча, і двічі маріупольці  здобували путівку до кваліфікації Ліги Європи, але там поступалися французькому «Бордо» і голландському «АЗ».

У поточному чемпіонаті УПЛ «Маріуполь» посідає 9 місце, лише на одне очко відстаючи від дніпрян і маючу одну гру в запасі (дві перемоги, дна нічия, дві поразки, різниця м’ячів 6-9). Раніше СК «Дніпро-1» та ФК «Маріуполь» матчів між собою не проводили, і навіть у контрольних іграх вони зустрічаються уперше. За календарем УПЛ першу офіційну гру між собою команди проведуть у Маріуполі 19 жовтня в матчі останнього туру першого кола чемпіонату країни.

Пресслужба СК «Дніпро-1»