У неділю, 8 січня, «Дніпро-1» провів перші тренування на зборі у Туреччині. У роботу команда увімкнулась одразу, незважаючи на те, що відпочинок після тривалої подорожі з Кошиць був скорочений через двогодинну різницю у часі між Словаччиною й Туреччиною. Вже зранку гравці вийшли на одне з полів готелю Kaya Palazzo.

Перед початком заняття головний тренер Олександр Кучер привітав команду з минулими святами та зазначив, що на першому зборі усі мають виконати специфічну роботу. Можливо, іноді вона не завжди буде приємною (тут тренер мав на увазі фізичні навантаження), але це необхідно для закладання фундаменту готовності.

Під час ранкового тренування спортклубівці виконали комплекс вправ для м’язів, поєднали певний обсяг бігової роботи з ігровими вправами та пограли у квадрати. Відзначимо, що до команди долучився Еміліано Пуріта, який ще у серпні зазнав важкої травми та проходив лікування. Він працює ще за індивідуальною програмою. Реабілітація іншого травмованого – Валерія Лучкевича – триває поки окремо.

Вперше з новими партнерами на одному полі опинився новачок Євген Пасіч. У компанії старожилів «Дніпра-1» він швидко став своїм.

– Команда прийняла мене дуже добре, – поділився враженнями Пасіч. – Половину хлопців я знаю ще з минулих часів. Тренування було інтенсивним, але я вдома готувався, тому почуваюся нормально. Звичайно я стежив за командою у першій частині сезону: мені подобається її гра. Матч першого кола? (посміхається) Ми вже закрили всі питання. Адамюк підійшов, вибачився, ми потиснули руки – все дуже добре.

«Пограєте вже ввечері», – пообіцяв футболістам Олександр Кучер під час першого тренування. І слова свого дотримав. Друге заняття було суто ігровим. Декілька вправ, тримання м’яча і апогей тренування – турнір трьох команд у режимі нон-стоп. Грали на виліт, швидко змінюючи один одного. За результатом майже двох десятків матчів з відривом у турнірній таблиці першими стали «червоні»: Адамюк, Порох, Кононов, Бабенко, Рубчинський, Прядун. Перший гол міжсезоння забив Валентин Рубчинський; він же став і кращим бомбардиром цього ігрового марафону.

Після тренування команда повернулася до готелю на процедури з відновлення, а завтра на спортклубівців очікує знову два тренування.