СК «Дніпро-1» — «Динамо» – 0:0

Чемпіонат U-19. 8 тур.

31 жовтня, 12:00. Придніпровськ. НТБ «Дніпро».

Арбітр: Дмитро Ільченко (Бердянськ)

Асистенти арбітра: Максим Тютерєв, Олександр Ніженковський (обидва — Дніпро)

Четвертий арбітр: Людмила Тельбух (Дніпро)

Спостерігач арбітражу: Валерій Лисакевич (Харків)

СК «Дніпро-1»: Хома, Бойко (Свистун, 57), Файдор, Попов, Кобельчук, Матвєєв, Копил (Мисляй, 73), Матюшенко, Волинець (Янюк, 88), Бутіч (Кілик, 82), Гора (Кравченко Я., 73)

Запасні: Архипчук, Гудов, Стельмащук, Маловічко

Головний тренер – Віктор Біцюра

«Динамо»: Ігнатенко, Малиш, Західний, Дячук, Мащенко, Волошин, Царенко, Тлумак, Яцик, Матусевич (Скрипник, 63), Блізніченко

Запасні: Фастов, Танчак, Буанту, Жозе Мартін, Ісадченко, Михайлів

Головний тренер – Ігор Костюк

Попередження: Західний (24), Бойко (25), Копил (28), Матусевич (47), Матвєєв (56), Костюк (тренер, 70), Бутіч (80), Кілик (85), Попов (88), Дячук (90), Кобельчук (90+3)

На матч з «Динамо», який, зрозуміло, обіцяв бути важким, юніори «Дніпра-1» виходили після двох поразок поспіль. Кияни ж лидирували у чемпіонаті, маючи 6 перемог у 7-ми матчах. При цьому кияни програли останній поєдинок «Руху». Було це два тижні тому, а минулий тур «Динамо» пропускало через хворобу гравців «Олександрії».

До основного складу спортклубівців повернувся центральний захисник Файдор, але у той же час його партнер-оборонець Головацький … Замість нього вийшов Попов. У гостей кидалася в очі поява добре знайомого вихованцям дніпровської академії Блізніченка, який востаннє грав у середині вересня.

Але ані він, ані його партнери на чолі з лідером команди Волошиним не змогли створити жодного моменту за весь матч. Гравці «Дніпра-1» діяли дуже дисципліновано, закриваючи зони, куди б могли вриватися швидкі суперники. Все, що дозволялося гостям – подачі та декілька ударів зі штрафних, з якими бездоганно впорався Хома. Найнебезпечнішим був той, після якого м’яч у площину не влучив – на 68-й хвилині Тлумак пробив у сантиметрах над поперечиною.

При цьому аж ніяк не можна казати, що господарі лише захищалися. Вони вели активну контргру і мали передумов для взяття воріт більше, ніж суперник. У першому таймі з-за меж штрафного дуже небезпечно били Матвєєв та Бутіч (у другому випадку голкіпер витягнув м’яч з девятки), а у другому дуже хороший шанс мав Кравченко. Партнери вивели його фактично сам-на-сам з голкіпером, але захисник наздогнав його та не дав змоги завдати удару. Також наша команда мала декілька перспективних стандартів, але не використала їх.