У неділю, 17 листопада, футболісти СК «Дніпро-1» проведуть контрольний поєдинок, в якому на «Дніпро-Арені» прийматимуть луганську «Зорю». Початок зустрічі о 14 годині. Увага, гра відбудеться без вболівальників. В прямому ефірі матч можна буде переглянути на нашому сайті.
«Зоря» – один з провідних клубів України останніх років, який має славну історію з радянських часів (чемпіон СРСР – 1972, фіналіст Кубка СРСР -1974,1975). У часи незалежності команда одного разу виборювала бронзу (2017) і грала у фіналі національного Кубка (2016). На міжнародній арені клуб двічі виступав на рівні групового раунду Ліги Європи. Минулого сезону луганчани пробилася до кваліфікації Ліги Європи, де подолали два раунди – чорногорську «Будучность» (3:1,1:0) і софійський ЦСКА (1:1,1:0), але за крок до групового раунду «Зоря» поступилася барселонському «Еспаньолу» (1:3,2:2).
Останні успіхи клубу були пов’язані із іменем наставника Юрія Вернидуба, але у минуле міжсезоння команду очолив вихованець новомосковського футболу, колишній гравець ФК «Дніпро» і збірної України, чемпіон і володар Кубка Німеччини, перший фахівець, який керував клубом Бундесліги («Вердер») – Віктор Скрипник.
У поточному чемпіонаті луганчани показують дуже змістовний, атакуючий футбол і зараз посідають друге місце в турнірній таблиці (8 перемог, 4 нічиї, 2 поразки, м’ячі 29-12), випереджаючи «Десну» і «Динамо» на одне очко. Відзначимо, що зараз у луганчан в чемпіонаті триває чотириматчева переможна серія, але після спарингу проти спортклубівців на луганчан чекатиме дуже непросте завершення року, адже команді доведеться зіграти проти «Олександрії», «Динамо» і «Шахтаря».
СК «Дніпро-1» і «Зоря» вже провели обидві гри між собою в чемпіонаті. Поєдинок першого кола на «Славутич-Арені» закінчився унічию 1:1 (Кочергін,70 – Когут, 45+3), а зовсім нещодавно команди зустрілися вже на «Дніпро-Арені» і тут безумовна перевага була на боці гостей, яким дніпряни поступилися 1:4 (Коркішко,59 – Кабаєв,2, Іванісеня, 22, Кочергін,70, Лєднєв,83, з пенальті). Також команди провели один спаринг у минуле міжсезоння, який закінчився унічию 1:1.
Відзначимо, що зараз у таборі різних збірних перебувають чотири гравці основного складу дніпрян – це Сергій Булеца, Владислав Супряга, Олександр Назаренко і Арсеній Батагов. У «Зорі» до національної збірної викликаний Дмитро Іванісеня, а за молодіжну збірну грають Євген Чеберко, Богдан Лєднєв і Назарій Русін.

Пресслужба СК «Дніпро-1»