Чемпіонат U-21. 7 тур.
13 вересня. 16.00. Олександрія. Стадіон «Олімп».
ФК «Олександрія» — СК «Дніпро-1» 5:1 (1:0)
Головний суддя: Максим Козиряцький (Запоріжжя)
Судді на лінії: Андрій Скрипка (Кропивницький), Володимир Думенко (Харків)
Четвертий арбітр: Денис Федан (Олександрія)
Спостерігач арбітражу: Геннадій Коваленко (Київ)
«Олександрія»: 21. Рудик, 7. Устименко (23. Новіков,46), 8. Івахно (99. Литвяк.46), 10. Дришлюк, 13. Соколов, 15. Алмейда, 17. Дубенков (77. Куліш.67), 18. Бабогло (6. Мельник,60), 27. Протасов, 90. Шендрік (3. Прокопчук,46), 95. Стецьков (кап).
Запасні: 24. Ярошевич, 9. Дудка.
Головний тренер: Олександр Ломко
«Дніпро-1»: 81. Бабічин, 27. Сидоренко (21. Заєць, 61) 14.Зайков (кап), 44. Нечистенко, 25. Бацман (11. Соловйов,46), 87. Сабатіні (17. Домарацький,61), 9. Шинкаренко, 4. Кулініч, 7. Волинець (77. Ховайко,61), 8. Бєляєв, 23. Кузін (89. Крилов,75).
Запасні: 1. Зновенко, 3. Хижняк,
Головний тренер: Олександр Поклонський
Попередження: Нечистенко (9), Стецьков (60), Литвяк (90+2).
Голи: Устименко (44), Литвяк (57), Новіков (64), Ховайко (68), Мельник (71), Новіков (90+4).

В стартовому складі дніпрян не було травмованого Литвиненка, місце якого в середині поля зайняв Бацман, а крім того відзначимо дебют в цьому сезоні правого захисника Сидоренка, який проводив свій перший матч в чемпіонаті U-21. Господарі виставили значно більш старший склад: в центрі захисту був 33-річний Шендрік, в середній лінії – Протасов, який тричі зіграв в цьому сезоні в УПЛ, а крім того зазначимо появу в стартовому складі господарів двох чемпіонів світу U-20 – Дришлюка і Устименка.
Весь перший тайм пройшов в цілому у рівній боротьбі, а команди відповідали гострим моментом на небезпечний випад суперника прямо з початку гри. Так, чи не перша атака господарів закінчилася ударом здалеку у поперечину, а за хвилину вже Шинкаренко пробивав поруч із дев’яткою метрів з 23-х. На 10-й хвилині Тейшейра пробив перспективний штрафний у стінку, а невдовзі чудова атака дніпрян за участю Бацмана, Бєляєва і Кузіна, закінчилася неточним ударом останнього, який знаходився у воротарському майданчику суперника. Хвилин за десять до перерви команди обмінялися небезпечними кутовими: спочатку Бабогло пробив головою поруч із стійкою, на що спортклубівці відповіли власним стандартом, коли Бацман виграв боротьбу на ближній стійці, а Зайкову не вистачило лічених сантиметрів, щоб замкнути передачу партнера. І все ж таки господарі зуміли відкрити рахунок перед самою перервою – стрімка контратака олександрійців закінчилась ударом Устименка, якого партнери вивели буквально на порожні ворота.
Невдовзі після перерви господарі цілком могли збільшити свою перевагу, але Бабічин у блискучому стрибку відбив удар з близької відстані від Новікова. Дніпряни відповіли активними діями, у першу чергу на правому фланзі, де кілька забігів робив Сидоренко, але щось гострого з цього витиснути спортклубівці не зуміли. А от олександійці свою комбінацію на 57-й хвилині завершили влучним ударом під поперечину Литвяка. Невдовзі Бабічин врятував свою команду від третього голу після удару метрів з десяти, але буквально у наступній атаці Новіков таки довів рахунок до великого, спокійно розібравшись у штрафному майданчику гостей із захисниками. До честі дніпрян вони навіть за рахунку 0:3 не розгубилися, а намагалися шукати щастя в атаці і в середині другого тайму Ховайко скористався пасом від Шинкаренка і спрямував м’яч у ближній кут. Проте різниця у два м’ячі була недовгою – Мельник замкнув подачу з кута поля на дальній стійці. До завершення гри обидві команди мали шанси змінити рахунок, але відзначились тільки господарі – вже у компенсований арбітром час Новіков реалізував вихід сам на сам: дніпряни поступаються 1:5.

Пресслужба СК «Дніпро-1»