НК «Полет» – СК «Дніпро-1» 0:2 (0:1)

Контрольний матч.

29 липня. 19.00.  Светі Мартин-на-Мурі (Хорватія).

«Полет» (старт. склад): Жамбрес, Месаріч, Главіца, Міхалінець, Барат, Патафта, Шаріч, Кріштофіч, С.Зганець, Перчіч, Телебар.

«Дніпро-1»: Рибак (Юрчук, 46), Адамюк, Сваток (Логінов, 46), Лучкевич (Кононов, 88), Горбунов (Бузанелло, 46), Сарапій (Бабенко, 62), Бланко (Когут, 62), Піхальонок (Рубчинський, 71), Танчик (Лебедєв,88), Назаренко (Громов, 46), Довбик.

Голи: Танчик (18, пас Довбик), Громов (70, пас Танчик).

Черговий спаринг на словенському зборі «Дніпро-1» проводив у сусідній Хорватії в містечку, розташованому одразу за кордоном. Тамтешня команда виграла минулого сезону 3 лігу, але не пройшла атестацію для підвищення у класі. Звісно, різниця у рівні команд на полі була кричущою, але «Полет» зовсім не був хлопчиком для биття. Хорвати діяли різноманітно, то пресингуючи, то використовуючи швидкі контратаки, і декілька разів були близькими для взяття воріт.

Спортклубівці ж могли забивати суттєво більше, ніж два голи. Декілька разів хорватів рятував голкіпер, у деяких епізодах нашим футболістам не вистачило влучності. Рахунок було відкрито після подачі кутового Піхальонком – м’яч було подовжено на дальню стійку, яку замкнув Танчик. Досвідчений хавбек став співавтором і другого взяття воріт, коли з правого флангу асистував Громову, який ефектно перестрибнув опонента і влучно пробив головою.

Для Танчика це була перша гра на зборах за «Дніпро-1» – так само, як для центрального хавбека Домінго Бланко. Аргентинець прибув з «Індепендьєнте» і перебуває зараз у таборі нашої команди.

Завершуючи розповідь про матч, із вдячністю відзначимо приємний сюрприз, яким стала присутність на трибунах приблизно двох десятків українців. Кожен з них має свою історію, кожен вже різний час перебуває у Хорватії, але всі у серці зберігають Україну. Протягом усього матчу вони голосно вболівали за нашу команду, скандуючи слова підтримки та співаючи пісні. А після гри було тепле спілкування глядачів з командою та спільні фото.