Чемпіонат U-21. 12-й тур. 5 грудня. 12:00. Запоріжжя. НТБ «Металург»

«Зоря» – СК «Дніпро-1» – 1:2 (0:1)

Арбітр – Олександр Шандор (Львів). Асистенти арбітра – Олексій Миронов (Полтава), Денис Романов (Дніпро)

Четвертий арбітр – Микита Богатир (Запоріжжя)

Спостерігач арбітражу – Ігор Покідько (Полтава)

«Зоря»: Рибак, Алефіренко, Піддубний (Махонін, 84), Васько, Сухар, Мильченко, Янковський, Сміян (Тузенко, 79), Демченко, Нерух (Сербінов, 73), Лєгостаєв (Єлець, 66)

Запасні: Спотаренко, Зоренко

Головний тренер: Василь Баранов

СК «Дніпро-1»: Веклич, Бацман – к, Горілий, Сидоренко (Копил, 62), Сорока, Матвєєв, Бутіч (Кононов, 57), Лебедєв (Хижняк, 85), Тяпкін, Волинець (Янюк, 78), Гора (Матюшенко, 82)

Запасні: Хома, Стельмащук

Головний тренер: Олександр Поклонський

Голи: Гора (5, 63), Сміян (53)

Попередження: Бутіч (40), Піддубний (60), Бацман (90+4), Васько (90+4)

Перед матчем у Запоріжжі керманич молодіжки Олександр Поклонський залишився більше ніж без половини основного складу. Цілком логічно, що кращих виконавців з дубля залучили до підготовки першої команди, яка втратила цілу низку гравців. У свою чергу, до молодіжного складу були підняті вихованці команди U-19. Не усі з них, звичайно, вийшли з перших хвилин. Дебютували за дубль хавбеки Матвєєв та Бутіч, вдруге з’явився форвард Гора.

Саме він вже в дебюті матчу відкрив рахунок. Тяпкін ефектно пройшов лівим флангом, обігравши декількох суперників, та вирізав передачу форварду. Богдан забив у притаманному для себе стилі – у дотик замкнув простріл.

«Зоря», для якої такий початок був, звичайно, несподіваним, достатньо швидко заволоділа ініціативою. Але окрім територіальної переваги, господарі нічого не мали. Лише декілька спроб передач до штрафного та удар здалеку Сміяна – ось і все, що створила «Зоря» у першому таймі.

Але в другому таймі тепер вже луганцям вдався швидкий гол. Після провалу на фланзі Легостаєв, отримавши м’яч по центру перед штрафним, пробив під дальню штангу.

Пропустивши, наша команда відновила активні дії, почавши грати на зустрічних курсах. Міг забивати Гора, що відгукнувся на простріл тепер з правого флангу. І він все-таки досяг мети – після кутового переправив м’яч у дальній нижній кут.

Знову вийшовши вперед, «Дніпро-1» знову перейшов до гри на контратаках. Чим ближче до фінального свистка, тим збільшувався тиск «Зорі». Але моментів господарі так і не створили. Лише під час навали на останніх хвилинах Сухар пробив у ближній кут – Веклич перевів м’яч на кутовий. Молоді спортклубівці, що грали з листа, не провівши у такому складі жодного тренування, відстояли перемогу.