Контрольний матч.
30 січня. 16.00. Туреччина.
СК “Дніпро-1” – “Аустрія” (Відень, Австрія) 0:3 (0:1)
СК «Дніпро-1»: 33. Валерій Юрчук (31.Андрій Кліщук,60) , 8. Володимир Польовий (11. Владислав Шаповал,46) , 15. Сергій Логінов (71. Максим Лопирьонок,46, 99. Олександр Бєляєв,66) , 30. Папа Гуйє (9. Олександр Сваток,46) , 93. Володимир Адамюк (77. Олексій Чичиков,60), 44. Арсеній Батагов (4. Сергій Кравченко), 18. Олександр Сніжко (3.Франсіско Ді Франко,46), 25. Ігор Когут (69. Юрій Вакулко,46), 29. Олександр Назаренко (7. Дмитро Коркішко,46), 19. Лукас Тейлор (10. Сергій Булеца,46), 23. Олексій Хобленко (87. Владислав Супряга,46).
«Аустрія»: 32. Патрік Пенте (13. Іван Лучіч,46) 8. Стефан Цвітрітч, 23. Ерік Палмер-Браун, 30. Міхаель Мадль, 2. Андреас Поульсен, 4. Джеймс Джегго, 10. Александр Грюнвальд (кап), 22. Канер Кавлан, 16. Домінік Прокоп, 39. Манпрід Саркаріа (11. Міхаель Блаунштайнер,81), 20. Брайт Едомвонджі (19. Стерлінг Ятеке,81).
Попередження: Батагов (9), Саркарія (27), Джегго (51), Лопирьонок (59), Палмер-Браун (79), Шаповал (88).
Вилучення: Лопирьонок (63, друга жовта картка).
Голи: Едомвонджі (34), Грюнвальд (59, з пенальті), Саркарія (80).

Стартовий склад дніпрян на матч проти «Аустрії» дуже нагадав той, який тренерський штаб дніпрян виставляв на перший спаринг збору проти ТСК, але з чотирма відмінностями: у центрі захисту замість Сватка вийшов Гуйе, зліва з`явився Польовий, а не Шаповал, а в середній лінії місця Ді Франко і Булеци зайняли Сніжко і Назаренко. Зазначимо повернення до складу і Адамюка, який пропустив два попередніх спаринги через застуду.

Австрійці розпочали активно і вже на 2-й хвилині  Прокоп завдавав удар метрів з 15-ти, після чого м’яч пролетів над поперечиною. Віденці продовжили тиск, постійно навантажуючи штрафний майданчик дніпрян навісами, але оборона спортклубівців діяла надійно. Першу гостру атаку наша команда провела на 8-й хвилині, коли Когут пройшов з правого флангу буквально по лицевій лінії, але його простріл став легкою здобиччю голкіпера.  Невдовзі спортклубівці завдали і перший удар, але пострілу Сніжка метрів з 22-х бракувало влучності. До середини першого тайму запам’ятався ще один простріл Когута, але захисник «Аустрії» зумів випередити Назаренка і завадив дніпрянину завдати удар.

Австрійці продовжували більше використовувати навіси і після одного з них (був штрафний неподалік кута поля) Мадль з лінії воротарського майданчику пробив головою над поперечиною, а ще за кілька хвилин Едомвонджі у контратаці пробив вище воріт. Перший влучний удар у грі завдав Когут на 28-й хвилині, коли головою спрямовував м’яч у ворота суперника після навісу зі штрафного Назаренка, але голкіпер «Аустрії» зіграв надійно. А от перша влучна спроба австрійців стала результативною – Едомвонджі замкнув головою навіс з лівого флангу і вивів австрійців вперед.  Одразу ж дніпряни провели стрімку контратаку, під час якої Хобленко скидав м’яч під удар Тейлору, але того на мить випередив захисник.

Після перерви тренерський штаб дніпрян практично повністю оновив склад, залишивши тільки на останній межі Юрчука, а на правому фланзі захисту Адамюка. На початку тайму команди обмінялися неточними дальніми ударами Грюнвальда і Булеци. Далі намагався влучити у ціль Вакулко, який підхопив м’яч після проходу Супряги, але і його удар був неточним. Дніпряни намагалися активно грати на чужій половині поля, пресингуючи суперника, але пропустили контратаку, під час якої Лопирьонок завалив у власному штрафному майданчику Едомвонджі, і капітан австрійців Грюнвальд таки зумів переграти з 11-метрової позначки Юрчука, хоча голкіпер дніпрян і зачепив м’яч.  А ще за чотири хвилини Лопирьонок побачив перед собою другу жовту картку і змушений був залишити поле (невдовзі, за домовленістю команд, його замінив Бєляєв), а «Аустрія» отримала право на дуже небезпечний штрафний, після виконання якого Кліщук зреагував на удар Грюнвальда, а Едомвонджі на добиванні пробив вище поперечини.

Після другого пропущеного голу дніпряни намагалися якось переломити хід поєдинку. Кілька разів вдавалося непогано розігрувати м’яч, але все це було перед штрафним майданчиком суперника без особливої загрози воротам. Не принесли успіху дніпрянам і стандарти. З іншого боку, австрійці провели ще одну результативну контратаку (хоча, з боку здалося, що там був офсайд, на який не відреагував лайнсмен) – це  Саркарія замкнув передачу Едомвонджі, зафіксувавши остаточний рахунок гри 3:0 на користь «Аустрії».

Пресслужба СК «Дніпро-1»