Сьогодні «Дніпро-1» розпочав тренувальний процес на зборі в Туреччині. Стартували хлопці, як кажуть, з місця в кар’єр – перше ж тренування зранку було дуже важким. Футболісти одразу потрапили до рук тренера з фізпідготовки Євгена Баришнікова, який запропонував інтенсивну розминку. А потім розпочалися знамениті футбольні фартлеки – гравці виконали достатньо великий обсяг бігової роботи.

Навантаження тривали близько години, після чого гравці розділилися на групи атаки та оборони. Перші працювали над завершенням наступальних дій, завдавши безліч ударів по воротах, а другі відпрацьовували тактичні побудови у різних сполученнях четвірки захисників.

– Непогано попрацювали, – Олександр Сваток одразу після тренування дихав ще трохи нерівно, але тримався бадьоро. – Після перельоту якраз добре «розтрусилися». Зараз прокинулися, а ввечері буде вже, гадаю, більше ігрових вправ.

Футболіст виявився правий. Після тактичної розминки гравців розділили на три групи. Змагалися вони не в тому, хто заб’є більше голів, а у кількості відборів, що здійснить одна в двох інших. За два раунди найбільше зробили «зелені» у складі: Логінов, Адамюк, Чичиков, Вакулко, Де Франко, Назаренко, Бєляєв, Супряга. Вони здійснили 20 відборів, тоді як обидві інші команди – по 16.

А потім вже грали у футбол. Спочатку без воріт, маючи на меті завести м’яч за вказану лінію воріт, а потім вже вели рахунок. Матч між штрафними майданчиками закінчився з мінімальною перемогою команди у зелених манішках – єдиний гол забив Владислав Супряга.

На завершення сьогоднішнього репортажу декілька слів про місце, де перебуває на зборі «Дніпро-1». У готелі разом з нашою командою перебуває ще одразу п’ять колективів: туркменський «Ахал», казахстанський «Іртиш», румунський «Сепсі», польська «Вісла» та угорський «Шиофок».

Усі тренуються на полях футбольного комплексу, що належить готелю. На чотирьох зелених галявинах – справжній конвеєр. Одна команда вранці та ввечері змінює іншу, і так кожного дня.