Favbet Ліга. 32-й тур.
Пряма трансляція — телеканал УНІАН.
19 липня. 17.00. Дніпро. «Дніпро-Арена».
СК «Дніпро-1» — «Ворскла» (Полтава) 3:0 (2:0) 
Головний суддя: Олексій Деревинський (Київ)
Судді на лінії: Сергій Приступа, Євген Петраков (обидва з Києва)
Четвертий арбітр: Дмитро Панчишин (Харків)
Спостерігач арбітражу: Віталій Годулян (Одеса)
Делегат УАФ \ Офіцер безпеки: Віктор Маслов (Дніпро)
«Дніпро-1»: 33. Юрчук, 3. Адамюк, 39. Сваток (4. Кравченко,46), 15. Логінов (кап) (71. Лопирьонок,46), 19. Цуріков (8.Польовий,62), 44. Батагов, 14. Ярмолюк, 20. Ді Франко, 9. Хобленко (29.Назаренко,69), 10. Булеца (91.Сабатіні), 89. Супряга.
Запасні: 31. Кліщук, 69. Вакулко, 25. Когут, 7. Коркішко.
Головний тренер: Дмитро Михайленко
«Ворскла»:51. Ісенко (кап). , 45. Мельничук (15.Кулаковський,83), 5. Якубу, 18. Павлюк, 52.Семілег (19.Костенко,87), 16. Козиренко (24. Посєвкін, 55), 43. Дмитрук, 42. Гаджук, 47. Білий (37,Дубко,46), 13. Власов (35.Галага,46), 14. Кравчук.
Запасні: 71. Фесюн, 36. Чуєв, 32. Куценко.
Головний тренер: Юрій Максимов
Попередження: Логінов (8), Булеца (23), Назаренко (90)
Голи: Супряга (25, 40), Хобленко (50)

Перед матчем спортклубівці отримали від УПЛ Кубок Престижу, як краща команда другої шістки. Цікаво, що відбулось це перед грою проти «Ворскли», яка двічі володіла цим трофеєм, а тепер перехідний втішний Кубок залишиться назавжди у «Дніпра-1», оскільки з наступного сезону розіграш чемпіонату УПЛ повертається до звичної двоколової системи. Трофей отримав капітан команди Сергій Кравченко, який вийшов за Кубком у футболці Валентина Рубчинського, який відновлюється після чергової важкої травми.

На заключний матч регулярного чемпіонату (як кажуть в НХЛ чи НБА, де звикли до плей-оф), тренерський штаб дніпрян виставив змішаний склад, давши шанс в середині поля проявити молоді – з перших хвилин вийшли Ярмолюк, для якого цей матч став дебютним в УПЛ в основному складі та Батагов, який вже давно не з’являвся на полі з перших хвилин. Також, у порівнянні з грою в Тернополі, окрім Кравченка і Вакулка, залишились в запасі Кліщук і Коркішко, яких замінили Юрчук та Булеца, а ще відновився після пошкодження Адамюк, а Чичиков опинився поза заявкою на гру.

Щодо гостей, то вони, як і казав їх керманич Юрій Максимов, прибули на заключну гру сезону молодіжним складом (командою керував наставник U-21 Віталій Косовський), тому не дивно, що дніпряни з перших хвилин прибрали ініціативу до себе. Господарі одразу почали пресингувати суперника біля його штрафного майданчику, не даючи можливості пересікати центральну половину поля з м’ячом, змушуючи полтавчан просто вибивати його подалі від воріт.

Але після того, як захист полтавчани впорався зі стартовими стандартами дніпрян, саме гості і завдали перший удар по воротах, проте Кравчуку бракувало влучності. А от перший постріл спортклубівців був значно гострішим – Супряга виграв боротьбу на другому поверсі після кутового у виконанні Булеци, але Ісенко у карколомному стрибку зумів перевести м’яч з під поперечини на черговий кутовий. Ще за кілька хвилин вже Булеца отримав пас від Хобленка, намагаючись завдати удар метрів з десяти, але м’яч на себе прийняв захисник.

На 23-й хвилині у штрафному майданчику гостей вийшов досить спірний момент, коли Булеца після контакту з суперником опинився на газоні. Здалося, що арбітр гри Олексій Деревинський, для якого це був дебютний матч на рівні УПЛ, взяв паузу, щоб визначитися яке саме рішення прийняти, і у підсумку все ж таки пенальті він не призначив, а показав жовту картку «десятці» дніпрян за симуляцію.

Одразу після цього досить гостру атаку провели гості, але вона закінчилася неточним ударом, проте на це спортклубівці відповіли результативним випадом: Хобленко знайшов у чужому штрафному майданчику Супрягу, і Влад чітко пробив низом у дальній кут -1:0. Одразу ж Супряга знову опинився на вістрі атаки, але на його простріл не встиг Булеца, а менше ніж за хвилину Хобленко пробив головою поруч з дев’яткою. Ісенку ж довелося вступати у гру після небезпечного навісу-удару Адамюка від бокової лінії, коли м’яч ледве не опинився за спиною юного голкіпера.

А на 40-й хвилині дніпряни провели довгу комбінацію, якій, мабуть, позаздрили і в «Манчестер Сіті», в завершальній стадії якої взяли участь Батагов, Ді Франко, Булеца, Цуріков і Супряга, який оформив дубль – 2:0! Влад цілком міг оформити хет-трик ще у першому таймі, але Усенко зумів зреагувати на його підступний удар метрів з 15-ти.

У перерві господарі провели дві заміни, повністю оновивши центр захисту, при цьому з виходом Кравченка в оборону опустився Батагов. По самій гри продовжили домінувати спортклубівці і невдовзі по перерві рахунок став великим – Хобленко перехопив необачний пас суперника і реалізував вихід сам на сам. За 8 хвилин Хобленко міг оформити дубль після комбінації з Супрягою, але не зумів вдало прикластися до м’яч знаходячись поруч з воротами, а у наступній атаці Ісенко потягнув з під поперечини удар Цурікова. На 62-й хвилині саме замість Цурікова на поле вийшов Польовий, для якого ця зустріч стала 300-ю на рівні УПЛ! А ще пізніше відбувся дебют в УПЛ легіонера дніпрян Сабатіні.

Дніпряни продовжили повністю контролювати події на полі, але гостроти у їх діях стало менше, хоча моменти збільшити перевагу ще були. Особливо запам’ятався момент у Кравченка, коли Супряга відібрав м’яч у суперника і вивів на удар капітана, але Сергій пробив вище хрестовини. У підсумку спортклубівці завершили регулярний чемпіонат УПЛ перемогою з великим рахунком і гарному настрої тепер готуються до плей-офф.

Пресслужба СК «Дніпро-1»