Капітан СК «Дніпро-1» Сергій Кравченко відповів на запитання клубної пресслужби після спарингу проти ФК «Олександрії» (2:1):
– Сергій, тобі під час спарингу дісталося по обличчю. Як себе зараз почуваєш, адже за тебе усі переживають?
– Дійсно, вдарився, розбив губу, ніс, зуби трохи хитаються, але нічого. Не дивлячись на те, що матч був контрольний, але ми все одно прагнули до перемоги, адже суперник був хороший – учасник групового раунду Ліги Європи, тому приємно було з ними не тільки грати, а і довести усім, і собі в тому числі, що ми можемо з такими командами грати і боротися, якщо діємо правильно і повністю викладаємося. Тому, якщо брати повний матч, то на мій погляд, наша перемога була закономірною. Хоча, можливо, останні хвилин тридцять були не самими кращими у нашому виконанні, проте, якщо брати в цілому, то ми грали краще.
– Якщо сьогодні команді гра вдалася, то чому тоді в Олександрії суперник виглядав значно сильнішим?
– Дійсно, але тоді ми грали дещо інакше. Хоча не хочеться обговорювати нашу тактику – те, до чого ми готувалися, і що у нас у підсумку вийшло. А зараз ми зіграли так, як ми діємо зазвичай, і, на мій погляд, ми так і повинні грати, навіть проти сильних суперників, які навіть нас переважають за досвідом і міцністю, проте демонструючи саме такий футбол у нас більше шансів вигравати і набирати очки, і це – хороший футбол, тому потрібно в нього і грати. І саме через такі матчі наша молодь і команда в цілому зростає, тому я радий, що ми провели такий спаринг і перемогли учасника Ліги Європи.
– Зараз усі ми живемо думками про національну збірну України. Вирішить команда завдання виходу на Євро-2020?
– Та я вважаю, що команда вже його вирішила, адже не думаю, що можемо програти Сербії 0:6. А з португальцями буде дуже важко. Погляньте на їх склад – це чемпіони Європи, і що не футболіст, то зірка. Але у нас зараз така збірна, що дивишся на цю гру з певним оптимізмом. Розраховую на хорошу гру, а який буде результат, тут сказати важко, хоча вірю також у позитивний підсумок. Переконаний, що буде важко, і усі ми чекаємо на цю гру. Переконаний, що буде повний стадіон, буде великий ажіотаж, а уся країна вболіватиме біля екранів. Можливо це і зіграє вирішальну роль, що уся нація вболіватиме за Україну. Можливо це і зіграє вирішальну роль, і ми вже після матчу з Португалією офіційно забронюємо за собою путівку на Євро,хоча, переконаний, що вона від нас нікуди не дінеться. Але хочеться зіграти з Португалією добре і навіть переграти їх, щоб розуміти, що ми можемо грати проти ТОП-команд, адже все ж таки, діючи проти грандів ми все ж таки їм поступаємося по грі. Ось надіюся, що збірна України доведе і собі і всьому світу, що може грати на рівних з такими збірними і навіть їх перегравати.

Пресслужба СК «Дніпро-1»