У п’ятницю, 18 вересня, футболісти СК «Дніпро-1» проведуть матч 3 туру чемпіонату країни у Прем’єр-лізі. Суперником спортклубівців стане футбольний клуб «Маріуполь». Поєдинок пройде на «Дніпро-Арені» і розпочнеться о 19 годині. Нажаль, поки що стадіон буде закритим для глядачів. В прямому ефірі гру транслюватиме телеканал УНІАН, а також матч можна буде подивитися на нашому сайті.
ФК «Маріуполь» засновано у 1960 році. У різні часи команда мала назву «Авангард», «Азовсталь», «Локомотив», «Новатор». Протягом 1960-х років клуб виступав у класі «Б» та другій групи класу «А», а у наступні два десятиліття з перервами грав у Другій лізі СРСР.
Перші незалежні чемпіонати країни клуб провів у нижчих дивізіонах під назвою «Азовець», а після об’єднання з луганським «Динамо» змінив назву на «Металург» (3 квітня 1996 року) і за два роки, пройшовши Другу та Першу ліги, команда вийшла до елітного дивізіону чемпіонату країни. Найкращим сезоном в історії клубу є чемпіонат 2000/01, коли «Металург» посів четверте місце і вийшов до півфіналу Кубка України (у 2006 році клуб повторив цей результат в обох турнірах). 17 грудня 2002 року команда змінила назву на «Іллічівець». В період з 2007 по 2017 роки команда була серед аутсайдерів УПЛ і неодноразово вибувала до Першої ліги.

14 червня 2017 року клуб було перейменовано на ФК «Маріуполь» в рамках виконання Закону про декомунізацію. Після двох сезонів у Першій лізі клуб цього ж року повернувся у Прем’єр-лігу. Останні три сезони команда виступає під кермом колишнього гравця ФК «Дніпро» Олександра Бабіча, і двічі маріупольці здобували путівку до кваліфікації Ліги Європи, але там поступалися французькому «Бордо» і голландському «АЗ». У минулому сезоні «Маріуполь» посів 8 місце – на один рядок нижче за СК «Дніпро-1» (12 перемог, 9 нічиїх, 11 поразок, м’ячі 40-46), після чого азовці грали у стикових матчах за путівку до Ліги Європи: у півфіналі у гостях переграли 1:0 «Олександрію», а у вирішальній грі за місце в єврокубку поступилися ковалівському «Колосу» 0:1.

У міжсезоння команду очолив новий фахівець – Остап Маркевич. На старті нового сезону маріупольці спочатку з великим рахунком 1:4 поступилися «Олександрії», після чого переграли у Запоріжжі бронзового призера минулорічної першості луганську «Зорю» – 1:0. Відзначимо, що усі матчі першого кола «Маріуполь» гратиме на полях суперників через те, що на стадіоні імені Бойка зараз тривають ремонтні роботи.
В офіційних матчах команди зустрічалися між собою чотири рази у минулому чемпіонаті, і кожного разу перемогу здобували господарі. Спочатку у Маріуполі азовцям перемогу приніс влучний удар Валерія Федорчука на 82-й хвилині, а у Дніпрі спортклубівці здобули дві звитяги: 3:0 на першому етапі чемпіонату (дубль оформив Олексій Чичиков, забиваючи на 68-й і 88-й хвилинах, а ще один гол чудовим ударом зі штрафного провів Сергій Булеца), а за тиждень дніпряни перемогли 2:0 вже у рамках другого етапу (Хобленко, 64, з пенальті, Супряга,89), але у заключному протистоянні команд в сезоні у Маріуполі знову перемогли господарі – 2:1 (Корнієнко,23, Кащук, 45+3 – Хобленко, 66, з пенальті).
Відзначимо, що у сьогоднішній грі через дискваліфікації не візьмуть участь по одному гравцю з кожної команди – Ігор Когут у дніпрян, а у гостей – Данило Ігнатенко.

Головним арбітром матчу призначено харківського рефері Дмитра Крівушкіна. Він вже чотири рази працював на матчах за участю спортклубівців і поки що за його суддівством паритет: двічі дніпряни перемогли і двічі поступилися (різниця м’ячів 7-5). Спочатку за при його суддівстві дніпряни програли на нейтральному полі «золотий матч» Другої ліги «Агробізнесу» 0:1, потім перемогли у Краматорську «Авангард» 2:1 у Першій лізі, далі спортклубівці перемогли у Кубку України у гостях «Калуш» 3:0, а у минулому сезоні поступилися на «Дніпро-Арені» 2:3 ПФК «Львів». У цих матчах рефері вісім разів попереджав спортклубівців, п’ять – їх суперників, по одному гравцю вилучав з поля, а також призначив один пенальті у ворота «Дніпра-1», який було реалізовано.

УПЛ 2020\21. 3 тур.
18 вересня. 19.00. Дніпро. «Дніпро-Арена».
Пряма трансляція – телеканал УНІАН.
«Дніпро-1» — «Маріуполь»
Головний арбітр: Дмитро Крівушкін (Харків)
Судді на ліні: Володимир Коротін, Віталій Скобля (обидва з Києва)
Четвертий арбітр: Володимир Новохатній (Київ).
Спостерігач арбітражу: Сергій Дзюба (Київ)
Делегат УАФ: Ярослав Дерев`янко (Дніпро)

Пресслужба СК «Дніпро-1»