Олександр Поклонський, головний тренер  СК «Дніпро-1» U-21:

– З психологічної точки зору цей матч був дуже важливим для нас, адже треба було перемогти, щоб перервати неприємну серію. Нам це просто вже необхідно було зробити. Якщо казати по грі, то перший тайм був більш якісним, а після перерви вже було більше сумбуру. Хлопці прагнули до перемоги, тому хвилювалися. Треба було десь зіграти точніше, вони помилялися, але, повторюся, це все молодість. Були б більш досвідченими, вони б десь і зберегли м’яч, і притримали гру, тому у другому таймі цілісна картинка гри трохи порушилася.

– При підготовці до матчу, згадували гру першого кола у Маріуполі, коли команда вела 2:0, здавалося все у власних руках, але у підсумку дніпряни поступилися 2:4, при цьому суперник практично весь другий тайм грав у меншості?

– Так, я їм казав на установці, щоб згадали той матч. Напередодні переглядали їх гру, а тепер ще і згадали той поєдинок, як він складався. Так що у хлопців була ще додаткова мотивація сьогодні перемогти.

– У першому таймі, як ви казали, гра вдавалася, але після пропущеного голу ви висловлювалися на адресу Івана Литвиненка, який практично одразу ж знову вивів дніпрян вперед.

– Все ж таки, на мій погляд, він не відмазався у цьому моментів, коли забивав, а краще би там зіграв правильно (посміхається). Можливо, було б більше користі. Є закон футболу, що не можна давати такі передачі через центр поля – за це і покарали. Але він молодець, що зумів відігратися.

– Наскільки серйозне пошкодження у Заєця?  Сьогодні взагалі усі діяли самовіддано.

– На перший погляд там перелом. Проте нічого страшного. Шрами прикрашають чоловіків. В мене теж три рази ніс був поламаний (посміхається), тому, думаю, він тільки стане мужнішим від цього.

– На другий етап чемпіонату після цієї перемоги тепер настрій більш оптимістичний?

– У нас завдання вигравати у кожному матчі, хоча довго у нас це не виходило. Розуміємо, що у другій шістці також непросто буде грати, точно не легше, ніж у першій. Там і гравці більш старші за віком, хоча для нас, на цей час, друга шістка виглядає оптимальним варіантом.

Іван Литвиненко, півзахисник СК «Дніпро-1» U-21:

– Сьогодні емоції били за край. Відчували, що пора вже покласти кінець цей серії без перемог?

– Звичайно, ми були заряджені. По-перше, це була остання гра першого етапу, і зрозуміло, що ми вже будемо грати у другій шістці, але все це не було важливим, а головне, що хотілося порадувати і себе, і своїх рідних дівчат, напередодні свята 8 березня. І я вважаю, що нам це вдалося. А цю перемогу хочеться присвятити усім жінкам, які пов’язані не тільки з нами, а взагалі з усіма. Свій же гол, який я забив у цій грі, присвячую матусі та сестрі.

– Навесні команда взагалі грає непогано, єдине ще не вдавалося досягти позитивного результату?

– Так, ми відчули впевненість один в одному і відчуваємо задоволення від самої гри. Це те, чого не було до зимової відпустки. Тренуємося, працюємо, виконуємо настанови тренерів. Щось змінили у тактиці і змінили налаштування. Поступово всьому навчаємося. Наше завдання навіть не результат, а головне – це прогресувати у грі, щоб можна було потрапити у першу команду.  Це ціль кожного гравця, і це важливіше, ніж просто набрати три очки в якійсь грі. Звичайно, хочеться і перемагати, але треба у першу чергу прогресувати у грі, чим ми і займаємося.

Пресслужба СК «Дніпро-1»