«Дніпро-1» – «Десна» (Чернігів)  – 3:0 (0:0)

Чемпіонат U-19 2020\21. 6 тур. 14 листопада. 12.00. НТБ «Дніпро».

Арбітр: Анатолій Ухов (Кривий Ріг)

Асистенти арбітра: Тарас Ніконенко (Харків), Артем Куценко (Одеса)

Четвертий арбітр: Людмила Тельбух (Дніпро)

Спостерігач арбітражу: Олексій Гордієнко (Дніпро)

 «Дніпро-1»: Кінарейкін, Бойко (Гудов, 81), Головацький, Стельмащук, Кононов, Матвеєв, Матюшенко, Лебедєв (Копил, 57), Гора (Маловічко, 80), Волинець (Кравченко, 71), Бутіч (Свистун, 62).

Запасні: Хома, Кобельчук, Попов, Кілик.

Головний тренер: Віктор Біцюра.

«Десна»: Сидоренко, Щостка, Пусь, Зубашівський, Школьний, Шейко (Скачок, 78), Макаренко, Рутян (Посмашний, 62), Пискун, Фетісов (Безгубченко, 62), Литвиненко (Михайлов, 68)

Запасні: Коломієць, Скачок, Запека, Баклан, Панько.

Головний тренер: Олександр Дацюк.

Голи: Матвєєв (55), Школьний (88, автогол), Кравченко (90+3)

Попередження: Бойко (24), Пусь (29), Рутян (58)

У порівнянні з минулим матчем дніпрян проти «Колосу» в складі спортклубівців відбулись відчутні зміни. На останній межі дебютував Кінарейкін, після дискваліфікації повернувся в основу Матвеєв, а Волинець проводив першу гру після травми. Крім того, знову за 19-річних зіграли Лебедєв і Кононов, які вже «прописалися» у молодіжному складі U-21. Відзначимо і відсутність Файдора, у якого перед грою виникли проблеми із здоров’ям.

З перших хвилин господарі, які були фаворитами двобію («Десна» у минулих семи матчах набрала тільки три очки, забивши лише два голи), захопили ініціативу, поступово розхитуючи захист суперника. Перший по-справжньому гольовий момент дніпряни створили на 15-й хвилині, коли Гора втік від опікунів, вийшовши на побачення з голкіпером, але Сидоренко відбив ногою удар форварда. Невдовзі воротар гостей вступив у гру, реагуючі на підступний удар Лебедєва, а після гострого прострілу Бутіча ніхто з партнерів так і не замкнув передачу.

Гості завдали першого удару тільки на 23-й хвилині гри, але він не був дуже складним для Кінарейкіна. У наступній атаці «Десна» заробила дуже небезпечний штрафний буквально на лінії карного майданчику, після виконання якого м’яч пройшов поруч із стійкою.

Далі деякий час команди грали без моментів, аж доки Матюшенко, замикаючі навіс Бутіча, міг відкривати рахунок, але головою не влучив у кут воріт. З того ж правого флангу прострілював і Лебедєв, після чого у воротарському майданчику гостей виникла справжня паніка, але чернігівці все ж таки зуміли відбитися. З лівого ж флангу гостро прострілював Матюшенко – тепер до м’яча не дотягнувся Бутіч.

У другому таймі гості дещо активізувалися, але чи не перший стандарт після перерви завершився взяттям їхніх воріт. Після подачі кутового і боротьби м’яч відскочив до Матвєєва, який ударом головою з гострого кута влучив у ближню дев’ятку.

Гол був важливий як психологічно, так і для подальшого розвитку гри. Гості змушені були поступово розкриватись, що дало такий жаданий простір «Дніпру-1» для швидких атак. Слизький рахунок тримався до останніх хвилин. Копил, який, вийшов на заміну, здійснив декілька індивідуальних проходів,  продерся праворуч до лицьової лінії та прострілив. Ще один джокер Кравченко зіграв у воротарському на випередження, і м’яч рикошетом від капітана гостей Школьного влетів у сітку. А наприкінці компенсованого часу Кравченко вже записав повноцінний гол на власний рахунок – реалізував вихід сам на сам після розрізної передачі Матюшенка. Перемогою з великим рахунком «Дніпро-1» перервав 4-матчеву безвиграшну серію.